Kadın sigortacılar kahvaltıda buluştu

ANTALYA'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Memorial Hastanesi ve ANSAD Sigortacılık Derneği, kentte faaliyet gösteren kadın sigortacıları kahvaltıda buluşturdu.

07 Mart 2020 Cumartesi 15:19
Kadın sigortacılar kahvaltıda buluştu

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA) -

Akra Barut Otel Athena Salonu'nda düzenlenen kahvaltıya Memorial Hastanesi hekimleri Prof. Dr. Mustafa Özdoğan, Prof. Dr. Alihan Gürkan, Op. Dr. Bilge Uslu Aybar, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Sigortacılık Dernek Başkanı Süleyman Özer ve Antalya merkezde faaliyet gösteren sigortacı kadınlar katıldı.

Kahvaltıda konuşma yapan ATSO Başkanı Davut Çetin, Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nün 1857 yılından günümüze kutlanarak gelen bir gün olduğunu, 1977 yılında Birleşmiş Milletler' de Dünya Kadınlar Günü olarak kabul edildiğini ifade etti. ATSO Başkanı Çetin, Türkiye'de işveren kadın sayısının yeterli sayıda olmadığını, bu sayının halen yüzde 9.3 civarında olduğunu belirtti. Çetin, "Türkiye'de rol model kadınlara bu konuda çok iş düşüyor. Kadının iş hayatına girmediği takdirde ekonomik hayatımızın yükselmesinin mümkün olamayacak gibi" dedi.

Kahvaltının devamında Memorial Hastanesi'nde Prof. Dr. Alihan Gürkan, "Meme kanseri olmaktan korkmamalıyız" başlıklı kadınlara yönelik bilgilendirme sunumu yaptı. Sunum sonunda Prof. Dr. Gürkan ve Prof. Dr. Mustafa Özdoğan kadın davetlilerin konuyla ilgili sorularını yanıtladı. Devamında Opr. Dr. Kadın Doğum Uzmanı Bilge Uslu Aybar da, Serviks (rahim ağzı) kanseriyle ilgili sunum gerçekleştirdi.

Toplantı sonunda ATSO Başkanı Davut Çetin, ATSO Meclis Başkanı Süleyman Özer, İstanbul Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı Berrin Dinç, Otlu Avukatlık Ofisi Barış Otlu, Memorial Hastanesi Prof. Dr. Alihan Gürkan'a plaket verildi.

​​​​​​​

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.