JANDARMA HAYVANLARI ALEVLERDEN KURTARDI

Antalya'nın Kumluca ilçesi Karaöz Mahallesi'ndeki ormanlık alanda çıkan yangın, ekiplerin havadan ve karadan yoğun müdahalesi sonrası kısmen kontrol altına alınabildi. 7 helikopter, 15 arazöz, 7 su tankeri, 5 itfaiye ve 100 orman işçisi alevlere müdahale etti.

11 Ağustos 2019 Pazar 19:39
JANDARMA HAYVANLARI ALEVLERDEN KURTARDI

Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici helikopterle havadan incelemelerde bulundu, yangın söndürme ekiplerini yönlendirdi. Kaymakam Hakkı Uzun, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Mehmet Demir ile bölgeye gelerek incelemelerde bulunup, çalışmaları denetledi. Yangın bölgesinde 1 ev tedbir amacıyla boşaltıldı. Bölgede çıkabilecek ters bir rüzgarın alevlerin yerleşim yerleri ve tarım alanlarına sıçramasına neden olabileceği ihtimaline karşı ekipler hazır bekletiliyor.

Kumluca'da ormanlık alanda çıkan yangın, ekiplerin havadan ve karadan yoğun müdahalesi sonrası kısmen kontrol altına alınırken, bölgedeki çalışmalara destek veren jandarma ekipleri ise alevler içinde kalan hayvanları kurtardı. Jandarma ekipleri 8 köpek, 3 kaplumbağa ile birer koyun ve tavşanı yangın alanından çıkardı. Hayvanlar jandarma aracına konularak bölgeden uzaklaştırıldı. Geçici olarak barınağa konulan hayvanlar daha sonra sahiplerine verilecek ya da doğal ortamlarına bırakılacak.

10 HEKTAR ALAN YANDI

Antalya'nın Kumluca ilçesinde Karaöz mevkisinde saat 15.00 sıralarında çıkan orman yangını kontrol altına alındı. İki noktada aynı ayna çıkan yangında yaklaşık 10 hektar alanın zarar gördüğü bildirildi. Bölgedeki soğutma çalışmaları havadan ve karadan sürüyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.