İzmir'e ikinci yardım aracı da yola çıktı

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, 6.6 şiddetindeki depremle sarsılan İzmir'e battaniye, gıda kolisi ve yiyecekten oluşan ikinci yardım aracını da yola çıkardı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Hacıarifoğlu da deprem bölgesine hareket etti.

31 Ekim 2020 Cumartesi 20:05
İzmir'e ikinci yardım aracı da yola çıktı

ANTALYA, (DHA)- 

Antalya Büyükşehir Belediyesi, İzmir'de meydana gelen 6.6 şiddetindeki deprem sonrası tüm imkanlarını seferber ederek, depremzedelerin yardımına koşmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, deprem haberini alır almaz hızla harekete geçerek İzmir'e ilk etapta 5 tam donanımlı kurtarma aracı ve 17 kişilik itfaiye arama kurtarma ekibi, 5 bin kişiye kadar yemek çıkarabilen Mobil Aşevi, battaniye, gıda kolileri ile sosyolog ve sosyal hizmet uzmanları göndermişti.

İKİNCİ YARDIM ARACI YOLA ÇIKTI

Gece saatlerinde deprem bölgesine ulaşan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, AFAD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ile koordineli bir şekilde arama kurtarma ve sosyal yardım çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi, sosyal hizmet uzmanlarının bölgede belirlediği ihtiyaçlar doğrultusunda ikinci bir yardım aracını daha İzmir'e doğru yola çıkardı. Sosyal hizmet uzmanlarının verdiği bilgiler doğrultusunda deprem bölgesine battaniye, gıda kolisi ve yiyecek gönderildi.

BAŞKAN VEKİLİ HACIARİFOĞLU İZMİR'E GİDİYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Hacıarifoğlu da, İzmir halkına geçmiş olsun demek ve Antalya'nın İzmir'in yanında olduğunu hissettirmek üzere İzmir'e hareket etti. Mehmet Hacıarifoğlu, deprem bölgesinde incelemelerde bulunacak, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin bölgedeki arama kurtarma çalışmaları ile sosyal yardım çalışmalarını denetleyerek, koordine edecek.

3 ÇEŞİT SICAK YEMEK İKRAMI

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 5 bin kişilik yemek kapasitesine sahip Mobil Aşevi de Seferihisar ilçesinde iki noktada ve Sığacık Mahallesi'nde vatandaşlara sıcak yemek yardımı yapıyor. Mobil Aşevi, deprem korkusuyla evlerine giremeyen vatandaşlara öğlen ve akşam 3 çeşit sıcak yemek ile sabah çorba ikram ediliyor.

TEKNİK EKİP GİDİYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi, ayrıca deprem bölgesine bir teknik ekip gönderiyor. Antalya Valiliği'nin talebi üzerine 8 inşaat mühendisi, 4 mimardan oluşan teknik ekip 6 arazi tipi araç ve şoförleri ile birlikte yarın deprem bölgesine hareket edecek. Büyükşehir Belediyesi teknik ekibi, bölgede hasar tespit çalışmalarına katılacak.

Son Güncelleme: 31.10.2020 20:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.