İTÜ'lü mimar adayları Kaş'ta

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilerinden oluşan grup, Kaş'ı ziyaret ederek ilçenin tarihi yapısı ve kent planlarını inceledi.

12 Mart 2015 Perşembe 11:57
İTÜ'lü mimar adayları Kaş'ta
İTÜ Mimarlık Fakültesi öğretim üyeleriyle Şehir ve Bölge Planlama Bölümü ikinci sınıf öğrencilerinden oluşan yaklaşık 100 kişilik grup, Kaş'ı ziyaret etti. İTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Başkanı Prof. Dr. Handan Türkoğlu'nun başkanlığındaki grup, Kaş'ın cadde ve sokaklarını gezerek kentin yapısıyla ilgili bilgi aldı.

Kaş Belediyesi'nde şehir plancısı Doğan Ünal'ın da katıldığı bir toplantı yapan grup, Kaş'ın turizmi, tarihi, mimarisi, yaşam tarzı, iş yaşamı, nüfusu, geçim kaynakları, denizcilik, balıkçılık, tarım, çevre düzeni, altyapısı, coğrafi yapısı, kültür ve sanat etkinlikleri ve sportif etkinlikleriyle ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Öğrenciler daha sonra Kaş Belediyesi Çay Bahçesi'nde Belediye Başkanı Halil Kocaer ile sohbet etti.

İTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Başkanı Prof. Dr. Handan Türkoğlu, "Kaş, gerçekten doğallığını korumuş önemli bir turizm merkezi. Ayrıca Kaş'ta 5 yıldızlı otel bulunmaması bizi çok mutlu etti. Bölgede alternatif turizm yapılması önemli. Bu doğallık, tarihi değerler korunarak turizm geliştirilmeli" dedi.
 

Son Güncelleme: 12.03.2015 11:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.