İtfaiyeden baca temizliği uyarısı

Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, vatandaşlara çağrıda bulunarak başta baca temizlikleri olmak üzere, kışa hazırlık için gerekli tedbirlerin alınması yönünde uyarılarda bulundu.

19 Ağustos 2013 Pazartesi 10:14
İtfaiyeden baca temizliği uyarısı
Her yıl onlarca kişinin özellikle sobadan olmak üzere sızan karbonmonoksit gazıyla zehirlendiğine dikkati çeken Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürü Halil Açar, kış aylarında baca tıkanıklığı sonucu yaşanan çok sayıda yangının, mal ve can güvenliğini tehdit ettiği söyledi.

Vatandaşların bacalarını mutlaka temizletmesi gerektiğini aktaran Halil Açar, "Bugüne kadar bacanızı temizletmediyseniz, mutlaka temizletmeyi ve kontrol ettirmeyi unutmayın. Karbonmonoksit zehirlenmeleri ve kış aylarında çıkan yangınların önemli bir bölümü bacaların tıkanması sonucu meydana geliyor" dedi. Baca yangınlarının genellikle alt katlarında lokanta, pastane, gibi işyerleri bulunan binalarda meydana geldiğini belirten Açar, "Bacalar, binaların zemin ve bodrum katından başlayıp, çatı katına kadar yükselen kanallardır. Kanallarda oluşan yağ atıkları, zift ve kurumlaşma, soba ve ocaklarının alevli şekilde yakılması sonucu tutuşarak yangına neden oluyor" diye konuştu.

YILDA BİR KERE TEMİZLEYİN
Baca yangınlarından korunmanın tek yolunun sanayi işletmelerinde 3- 6 ayda, daire ve apartmanlarda ise yılda en az bir kere bacaların temizletilmesi olduğunu anlatan Açar, "Bacaların normal soba ya da katı yakıtlı olması fark etmez. Vatandaşlar bacalarını mutlaka yılda bir defa temizletsinler. Baca yangınlarının yanı sıra kış aylarında karşılaştıkları bir diğer tehlike arz eden durumun da baca tıkanıklıkları sonucu meydana gelen karbonmonoksit zehirlenmeleri. Herkes gerekli önlemi alsın" dedi. 

Son Güncelleme: 19.08.2013 11:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.