İstismara karşı projeli önlem

ANTALYA Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (ANSİAD) haftalık toplantısına, Antalya İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Sarıgöl ile Muratpaşa Rehberlik ve Araştırma Merkezi 'İhmal ve İstismara Karşı Yaşam Becerileri Kazandırma Projesi' ekibi konuk oldu.

20 Nisan 2016 Çarşamba 16:41
 İstismara karşı projeli önlem
Akra Barut Otel'de düzenlenen toplantıya ANSİAD Başkanı Abdullah Erdoğan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Dilek Hayyar, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Sarıgöl, Konyaaltı Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Ayhan Yazıcı, ANSİAD yönetim kurulu üyeleri, iş insanları katıldı. Toplantı öncesinde konuşan ANSİAD Başkanı Abdullah Erdoğan, ihmal ve istismar konusunun önemine dikkat çekerek, ruhen, bedenen sağlıklı toplumların sağlıklı ailelerden oluştuğunu, sağlıklı ailelerin ise sağlıklı bireylerden meydana geldiğini söyledi. 


Çocuk ihmali ve istismarı konusunun kökten çözümü için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirten Erdoğan, "Üzerimize düşen her görevi yerine getireceğiz" dedi.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Sarıgöl ise 'İhmal ve İstismara Karşı Yaşam Becerileri Kazandırma' projesi hakkında bilgi verdi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak hazırladıkları projenin iki yıl önce başladığını belirten Sarıgöl, diğer bakanlıkların da çalışmanın içinde olduğunu, projeyi geliştirmeye devam edeceklerini kaydetti. İhmal ve istismarın milyonlarca çocuğu, ailesini etkileyen toplumsal bir sorun olduğunu vurgulayan Sarıgöl, "İhmal, çocuğa bakmakla yükümlü kişilerin, çocuğun gelişimi için gerekli olan sağlık, eğitim, duygusal, gelişim, beslenme, barınma ve güvenli yaşam şartlarını dikkate almamasıdır. İstismar ise; çocuğunun sağlığını, fiziksel ve psiko-sosyal gelişimini olumsuz etkileyen tüm kötü davranışlardır. Bu durumların ortadan kaldırılması için gerekli tedbirleri almak ve yürürlüğe koymakla hepimiz mükellefiz" dedi.

Projeyle birlikte konunun çözümü noktasında tüm kurumların, sivil toplum örgütlerinin ve toplumun birlikte hareket etmesinin zorunluluğunun altını çizen Ramazan Sarıgöl, "Bu işte en önemli kısım olay olmadan önlemektir. Gelecek nesillerimizi ruh ve fikir sağlığı yerinde, ülkemizi daha iyi noktalara taşıyacak şekilde yarına hazırlamak ve yetiştirmek hedefindeyiz. Bu projeyle birlikte ihmal ve istismar konusunda çocuklarımıza kötü ellerin uzanmaması için tedbirler almaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Projenin pilot uygulamasının 2015 yılında bittiğini anlatan Sarıgöl, projeyi Antalya'da 19 ilçede tüm okullarda uygulamaya başladıklarını belirtti. Mayıs ayında okullardan gelecek raporlar doğrultusunda konuyla ilgili yeniden kılavuz kitapçık oluşturacaklarını ifade eden Ramazan Sarıgöl, "Projemizi resmi ve özel tüm okulların çalışma programına koyuyoruz. Projenin tanıtımı konusunda bu alanda yetişmiş 17 rehber öğretmenimizi okullarda görevlendiriyoruz. Çalışan anne-babaların ayağına gidiyoruz. Onların uygun olduğu zaman diliminde projeyi anlatıyoruz" diye konuştu.

Psikolojik danışman Fulya Alpan ise proje çerçevesinde yapılan uygulamalarla ilgili bilgiler verdi.

Toplantı, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.



Son Güncelleme: 20.04.2016 16:45
Anahtar Kelimeler:
Projeli önlem
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.