Isparta ve Burdur hızlı treni kaçırıyor

ATSO Başkanı Budak, Isparta ve Burdur'u güzergah anlaşmazlığı ve imza kampanyasına çok az destek olmaları nedeniyle “Böyle giderse Isparta-Burdur treni kaçırır, öncelik Konya olur" diye uyardı.

07 Eylül 2013 Cumartesi 10:00
Isparta ve Burdur hızlı treni kaçırıyor
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın başlattığı 'Expo 2016 Antalya'ya hızlı trenle gelsin' imza kampanyasında yönelik il genelinde yürütülen çalışmalarla 80 bine yakın imzaya ulaşıldı. İmzaların hem internet hem de birebir toplandığı kampanyaya, Antalya il merkezi dışında ilçelerinden de büyük destek verildi. Trenin geçeceği güzergahlardan Isparta ve Burdur'un desteğinin yok denecek kadar az olması, iki projesi olan trenin güzergahına verilecek önceliği de gündeme getirdi.

ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, hızlı tren projesine ilişkin Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım'la yaptığı görüşmeyi anlatarak, "Hükümetin Antalya'ya yönelik iki ayrı güzergah üzerinde projesi bulunuyor. Bunlardan biri Afyonkarahisar'dan Isparta, Burdur ve Antalya, diğeri ise Konya'dan Manavgat üzerinden Antalya şeklinde. Bu iki projeden biri hükümetin 2023 vizyonunda, ikincisi de 2035 vizyonunda" dedi.

Antalya'nın hangisine öncelik verileceği yönündeki soruya Bakan Yıldırım'ın “Siz hangisini önce isterseniz" karşılığını verdiğini belirten Budak, “Bu durumda Antalya kamuoyunun talebi önemli" dedi.

Yürütülen imza kampanyasında konunun önemine dikkat çekmek için 1 milyon imza denildiğini belirten Budak, bugüne kadar 80 bini aşkın imza toplanıldığını, 100 bin imzaya ulaşıldığında Başbakanlık ve Ulaştırma Bakanlığı'na bu imzaların Antalya'nın yöneticileri ve STK'larıyla birlikte sunulacağını kaydetti.

İmza kampanyasına Antalya kent merkezi ve Manavgat'ın ciddi destek verdiğine işaret eden Budak, Isparta ve Burdur'un ise yok denecek ölçüde desteğinin sözkonusu olduğunu kaydetti. Budak, iki projeden öncelik verilecek projenin kamuoyu talebine göre uygulanacağını, bu noktada Isparta ve Burdur arasında halen devam eden güzergah anlaşmazlığıyla, düzenlenen kampanyaya desteğin az olmasının projede önceliğin Konya-Antalya hattına verilmesine neden olabileceğini kaydetti. 

Son Güncelleme: 07.09.2013 10:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.