İŞGALE GEÇİT YOK!

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, Konyaaltı Sahili'nde kendi alanı dışına taşan işletmelerin halkın plajı kullanımını kısıtlayıcı uygulamalarına müdahale etti. Kıyı Kanunu'na aykırılıklar kaldırılırken, denetimlerin yaz boyunca aralıksız süreceği kaydedildi.

06 Temmuz 2019 Cumartesi 13:25
İŞGALE GEÇİT YOK!

Büyükşehir Belediyesi, halkın Antalya sahillerinden en sağlıklı şekilde istifade etmesi için denetimlerini sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi, Konyaaltı Sahili'nde Kıyı Kanunu'na göre halkın kullanımını kısıtlayıcı imalatlar belirlemiş, bunların kaldırılması için işletmelere 21 Haziran'da tebligat göndermişti. Verilen sürenin ardından 24 Haziran'da tebligatın gereğini yerine getirmeyen işletmelerin kanuna ve sözleşmeye aykırı uygulamaları kaldırılmıştı.

İŞGALE GÖZ YUMULMUYOR

Konyaaltı Sahili'nde yapılan denetimler sırasında bazı işletmelerin halkın kullanımını kısıtlayıcı uygulamalarını tekrarladıkları tespit edildi. Bunun üzerine harekete geçen Büyükşehir Belediyesi aykırılıklara müdahale etti. Büyükşehir Belediyesi avukatları, Zabıta, Emlak İstimlak, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlıkları görevlilerinden oluşan ekip, 3621 sayılı Kıyı Kenar Kanunu'na göre işletmelerin kendi alanının dışına taşmış, halkın kullanımına açık olan yerlerdekikısıtlayıcı uygulamalarını kaldırdı.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, halkın Konyaaltı Sahili'nden en iyi şekilde faydalanabilmesi için, Kıyı Kanunu'na aykırılık teşkil eden imalatlara ve kendi alanı dışına taşmış işletmelere yönelik denetimlerin her gün devam edeceğini söyledi.

Anahtar Kelimeler:
IşgalKonyaaltı Sahili
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.