İş vatandaşta bitiyor

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Sağlık Bakanlığı’nın aldığı kararları Aksu’da uygulamaya koyduklarını belirtti. Şahin, vatandaşların da işin ciddiyetinin farkında olması gerektiğini söyledi

23 Mart 2020 Pazartesi 13:52
İş vatandaşta bitiyor

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs, son açıklanan sayılara göre ülkemizde de 359 kişide tespit edildi. 4 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüs ile mücadele için Sağlık Bakanlığı tarafından bir dizi önlemler alındı. Alınan önlemler kapsamında Aksu Belediyesi de ilçe genelinde dezenfekte çalışmalarına başladı. Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, belediye hizmet binası başta olmak üzere kamu kurumlarında ilaçlama çalışmalarının yapıldığını söyledi. Vatandaşların kalabalık ortamlardan uzak durmasını belirten Başkan Şahin, kendisinin de kalabalık ortamlardan kaçındığını ifade etti. Şahin, tedbirlerin uygulanması halinde virüsün etkisinin az olacağını söyledi.

BİLİM KURULU OLUŞTURULDU

Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüs ile mücadele için etkin bir çalışma yürüttüğünü belirten Halil Şahin, “Koronavirüs ile alakalı Sağlık Bakanlığımızın yürüttüğü bir çalışma var. Şehirde valimiz alınan önlemleri uygulamamız için bize aktarıyor. Vatandaşlar uyarılıyor. Herkes artık ne yapılması gerektiğini biliyor. Burada önemli olan; seri karar alıp uygulamak. Bu virüste uzman olan öğretim üyelerinden oluşan bir bilim kurulu oluşturuldu. Dünyadaki gelişmeler, virüsle ilgili bilinmesi gerekenler araştırılıyor. Kurul kararı veriyor ve bu karar uygulanıyor” dedi. 

RADİKAL KARARLAR ALINDI

Radikal kararlar alındığını ifade eden Şahin, “Bizim turizm bölgesiyiz. Her halükarda dışarıyla bağlı bir ülkeyiz. O noktada da radikal kararlar iyi alındı. Birçok esnaf dükkanını kapattı. Turizm sezonu nisan ayı sonuna kadar ertelendi. Yurtdışından gelenler 14 gün karantinaya alınıyor. Öğrenci yurtlarında kalsalar da, bazıları beğenmese de herkes idare edecek. 5 yıldızlı otelde kalmaya alışkın olabilir ama öğrencilerin kaldığı yerde de kalmayı bilecek iş başa düşünce. Sağlık çalışanları için ‘İlgilenmiyorlar’ diyorlardı ama sağlık çalışanları şu anda evine gitmiyor, onu da görüyoruz” diye konuştu. 

İŞİN CİDDİYETİNİ ANLATIYORUZ

Aksu Belediyesi olarak önlemler aldıklarını belirten Şahin, “Bize düşen, Bakanlığımızın aldığı kararları uygulamak oluyor. Bu kararlar doğrultusunda belediyemizde temizlik işleri bünyesinde bir ekip oluşturduk. İlk önce belediyemizi ilaçladık. Hijyen kurallarına uyuluyor. Belediyemize gelenlere kolonya veriyoruz. Belediye sınırlarımız içerisinde temizlik yapılması gereken yerlerde, arkadaşlar talepler doğrultusunda çalışıyor. Ancak iş her halükarda vatandaşta bitiyor. Biz işin ciddiyeti anlatıyoruz ama vatandaş da işi ciddiye alırsa esas çözüm bulunur” ifadelerini kullandı. 

KALABALIK ORTAMLARA GİTMİYORUM

Halil Şahin, vatandaşların tedbirli davranması gerektiğini belirterek, “Vatandaşlar işi olmadığı müddetçe kalabalık yerlere gitmesin. Ben de çok fazla kalabalık ortamlara gitmemeye çalışıyorum. Ancak belediye sahadan çekilmez. Her şartta vatandaşın yanında olacak, işini takip edecek. Belediyenin kapısına kilit vuracak değiliz. Belediyede risk grubunda olanlar 12 gün izinli sayılacak. Biz elimizden geleni yapıyoruz ama her halükarda belediyenin çarkı dönecek şekilde ayarlamak durumundayız. Vatandaşımız, kalabalık gruplardan çekilerek işini öyle takip edecek. Bu süreçte mümkün olduğunca evde kalınmalı” şeklinde konuştu. 

YATAK SAYIMIZ YETERSİZ

Yatak sayısının yetersiz olduğunu söyleyen Halil Şahin, şöyle konuştu: “İlk 15 günde bu işin nereye gittiği belli olur. Ben bizdeki sağlık sistemini Avrupa’nın birçok ülkesinden daha iyi görüyorum. Yatak kapasitemiz istenen seviyede değil. Yatak sayısının biraz daha artması gerekiyor. Onun aciliyetini de gördüm şuan. Avrupa ülkelerinin birçoğundan daha iyiyiz ama her yer hastane oluyor diye görünüyordu, öyle değilmiş. Bahara, yaza göre hesap derler ya; kışa göre de hesap yapmak gerekiyormuş”. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.