İranlı işadamları Antalya'da iş fırsatı arıyor

İRAN'da faaliyet gösteren işadamları, Antalya Ticaret Borsası'nı ziyaret ederek, ambargonun kaldırılmasının ardından işbirliği fırsatlarını konuştu.

25 Nisan 2016 Pazartesi 16:56
İranlı işadamları Antalya'da iş fırsatı arıyor
İran'a yönelik yaptırımların kaldırılmasının ardından 3M Co Ticari Müdürü Mehdi Nejati, Asia Trading Genel Müdürü Ali Haghighat ile Mohammed Haghighat, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır'ı ziyaret etti. ATB Başkan Yardımcısı Halil Bülbül'ün de hazır bulunduğu ziyarette, İran heyeti Antalya'nın ekonomik potansiyeli hakkında bilgi aldı.



3M Co Ticari Müdürü Mehdi Nejati, Asia Trading Genel Müdürü Ali Haghighat, yıllardır uluslararası toplum tarafından uygulanan ambargonun kalkmasıyla özellikle komşu ülkelerle ilişkileri geliştirmeye çalıştıklarını söyledi. Antalya'nın tarım ve turizmde adından söz ettiren bir kent olduğunu belirten Ali Haghighat, ambargonun kalkmasıyla birlikte Antalya ile ticari faaliyetleri artırmayı hedeflediklerini anlattı. Bu çerçevede üyeleri tarım ve hayvancılıkla uğraşan Antalya Ticaret Borsası'nı ziyaret ettiklerini kaydeden Haghighat, karşılıklı işbirliğiyle iki ülke ticaretinin canlanacağını söyledi. Rusya krizinin etkileriyle ilgili bilgi alan Haghighat, ticaretin her ortamda geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.



İRAN'LA TİCARİ İLİŞKİLER GELİŞTİRİLMELİ



Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır ise ambargonun kalkmasıyla komşu İran'la ticari ilişkilerin daha iyi olacağına inandığını belirterek, "Bizler de Tahran'la ticari ilişkiye girmek istiyoruz. Ticari ilişkileri geliştirmek iki ülke için de yararlı olur. Karşılıklı işbirliğiyle yatırım olanakları yaratılıp, ticaret potansiyeli artırılabilir" dedi.



Rusya ile ilişkileri değerlendiren Çandır, "Bu tip krizler dünya ticaretinde olan şeyler. Krizin geçici olduğunu düşünüyoruz. bir an önce bitmesini bekliyoruz. Rusya krizi, iki ülke ekonomisini de olumsuz etkiliyor. Umuyoruz ki iki ülke halkının daha fazla zarar görmemesi için bu olumsuz hava bir an önce giderilir" diye konuştu.

Son Güncelleme: 25.04.2016 16:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.