İnşaat durdu, emekli albay kahrından öldü

Antalya'da hayırsever 82 yaşındaki Saime Konca ve 4 yıl önce vefat eden eşi Salih Konca tarafından Konyaaltı Siteler Mahallesi'nde yaptırılan okul, kaba inşaatı bittikten sonra arsa krizi nedeniyle mahkemelik olunca çürümeye terk edildi.

11 Temmuz 2016 Pazartesi 12:40
İnşaat durdu, emekli albay kahrından öldü
Türkiye'nin ilk kadın emniyet müdürlerinden olan Saime Konca, emekli albay eşinin bu okulun inşaatının durdurulması ve çürümeye terk edilmesinin üzüntüsüne dayanamadığı için hayatını kaybettiğini söyledi. Konca, arsa sahibi olarak mahkemeye veren varislere, "Çocuklar okulunu bekliyor" diye seslendi.

Hayırsever Saime Konca ve 4 yıl önce vefat eden eşi Salih Konca çifti tarafından 6 yıl önce dönemin valisi Ahmet Altıparmak ile okul protokolu imzalandı. 2010 yılında imzalanan protokolun hemen ardından okulun inşaatına başlayan çift, çok kısa sürede 24 derslikli 4 katlı okulun kaba inşaatını bitirdi.

Konyaaltı Belediyesi'ne ait 4170 ada 3 numaralı parselin Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devredilmesi ile başlayan süreç, kısa süre sonra yargıya takıldı. 6839 metrekaresi Hazine'ye ait toplam 18920 metrekarelik parselin geri kalan kısmı hissedarlar arasında dağıtıldı. Ancak hak sahipleri Konyaaltı Belediyesi'nin yaptığı plan tadilatının doğru olmadığını iddia ederek mahkemeye başvurdu. Antalya 1. İdare Mahkemesi'nde 34 kişinin başvurusuyla açılan davada işlem iptal edildi. 2011 yılı eğitim dönemine yetiştirilmek istenen okulun inşaatının durdurulması sonrasında çürümeye terk edilen binayı yaptıran hayırsever çiftten Salih Konca 2012'de hayatını kaybetti.

Türkiye'nin ilk kadın emniyet müdürlerinden olan Saime Konca, emekli albay eşi Salih Konca'nın, okul inşaatının durdurulması ve çürümeye terk edilmesinin üzüntüsüne dayanamadığı için hayatını kaybettiğini söyledi. Akdeniz Üniversitesi'nin Uncalı çıkışında yaptırdıkları okulun arsasında pay sahiplerinin dava açtığını belirten Saime Konca, "5 yıldan beri dava devam ediyor. Eşimin ölüm sebeplerinden biri odur. Çünkü çok zor kazanan bir adam ve kazancının böyle sebil olması onu çok üzdü" dedi.

Saime Koca, mahkeme süreci halen devam eden ve diğer yandan çürümeye terk edilen okulun kurtarılması için hisse sahiplerine seslendi. Konca, "Ne olursunuz o okulumuzu bitirelim. Oradaki çocuklar onu bekliyor. Çağıralım hislerine hitap edelim, okulumuzu kurtaralım" diye çağrıda bulundu. 

Kaynak: hurriyet.com.tr

Son Güncelleme: 11.07.2016 12:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.