İmecik Yaylası Yörük Şöleni yapıldı

Antalya'nın Korkuteli İlçesi'nde bu yıl 13'üncüsü düzenlenen İmecik Yaylası Yörük Şöleni, renkli görüntülere sahne oldu.

11 Temmuz 2016 Pazartesi 16:38
İmecik Yaylası Yörük Şöleni yapıldı
13'üncü Beydağları İmecik Yaylası Yörük Şöleni'ne Ak Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Mutluay Oskay, Emniyet Müdürü Hüseyin Mektepli, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer, Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen Yörük Türkmen derneklerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi mehteran grubu gösterisi, Ankara seğmenler halk oyunları ekibi ve halk oyunlarında Türkiye 1'incisi Gaziantep Halk Oyunları ekibinin gösteri sunduğu şenlikte yöresel sanatçılar sahneye çıktı. Şenlikte şarkıcı Mustafa Ceceli de konser verdi.

Şenlik ağası Hamdi Sarıca, birlik ve beraberliğe vurgu yaparak, "Yörük Türk'ün özüdür. Gün bir olma günüdür. Gün biz olma günüdür. Tüm Yörükler İmecik Yaylamızda bir olmaya, biz olmaya geldi. Yörük'ün paylaşabileceği bir şey varsa sofrasıdır. Vatanının asla. Atatürk de çok güzel söylemiş, 'Arkadaş, gidip Toros Dağları'na bakınız, orada bir Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez.' Biz gerektiğinde acımızı, hüznümüzü yüreğimize gömmesini de bilir, gerektiğinde tüm Yörükler olarak Beydağları'nın zirvesinde bir araya gelerek dosta düşmana nasıl birlik ve beraberlik sağlayacağımızı göstermesini de biliriz" diye konuştu.


Şölene katılan Milletvekili Mustafa Köse, İl Başkanı Rıza Sümer, Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Abdurrahman Yılmaz ve İlçeler Koordinatörü İsa Akdemir'e katkılarından dolayı plaket ve heybe hediye edildi. 3 yıl üst üste şenlik ağası olan Hamdi Sarıca'ya da İmecikliler Dernek Başkanı Abdullah Taş tarafından altın kemer verildi. Şenlik ağası ise 111 bin TL ile Erol İnceler oldu.

Son Güncelleme: 11.07.2016 16:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.