İLKSAN çalıştayı başladı

İLKOKUL Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN) tarafından Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde düzenlenen 75'nci yıl çalıştayı açılış oturumuyla başladı.

17 Kasım 2017 Cuma 15:34
İLKSAN çalıştayı başladı

Kızılağaç bölgesindeki bir otelde düzenlenen çalıştaya aralarında Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşar Yardımcısı Ferda Yıldırım, İLKSAN Başkanı Abdurrahman Kaya, eğitim sendikalarının temsilcileri, İLKSAN'ın eski dönemlerdeki başkanları, yöneticileri, il ve ilçe delegeleriyle birlikte yaklaşık 850 kişi katıldı.


MEB Müsteşar Yardımcısı Ferda Yıldırım, "İnanıyorum ki biz ülke olarak renklerimizle, fraklı düşüncelerimizle birlikte güzeliz. Biz ancak bu şekilde büyürüz. Bu şekilde güçleniriz, onun için herkese teşekkür ediyorum, katkılarından ve yapacakları katkılardan dolayı" dedi.


İLKSAN'ın yaptığı çalışmaları anlatan Ferda Yıldırım, "İLKSAN bugün toplumların ortak kaygısını oluşturan sosyal güvenlik sorununun çözümü için model arayışları gündemde olduğu bir dönemde İLKSAN üyeleri için yürüttüğü hizmet ve emekli olan üyelerine yaptığı ödemelerle bu konuda müstesna bir örnek olma özelliğini de korumaktadır" diye konuştu.


İLKSAN Başkanı Abdurrahman Kaya, Türkiye'deki en eski yardım sandıklarından biri olan İLKSAN'ın 75 yıl önce kurulduğunu anlatarak, 75'inci yıl nedeniyle sandığın gelecekteki durumuyla ilgili bir çalıştay düzenlemeye karar verdiklerini aktardı. Çalıştay kararının alınmasının ardından kendisinin bütün eğitim sendikalarını başta MEB Bakanı olmak üzere bakanlık yetkililerini davet ettiklerini belirten Kaya, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve müsteşarı Yusuf Tekin'in son anda programlarının değişmesi nedeniyle katılamadıklarını, bazı sendikaların ise gelmemeyi tercih ettiğini kaydetti.


 

İLKSAN Başkanı Abdurrahman Kaya. sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yapacağımız bu çalışma gruplarıyla da İLKSAN ve sandıklarla ilgili çok güzel görüntüler alacağımızı umuyorum. Bunların daha sonra sonuç bildirgeleriyle birlikte pazar günü kapanışla birlikte inşallah kamuoyuna yardım sandıklarının ne olduğunu ortaya koyacağız. İLKSAN'ı sayın bakanımıza anlattığımız zaman 'Ne kadar güzel kuruluş' dedi. Bu arada Türkiye'de ne kadar yardım sandığı varsa hepsine ulaştık, dedik ki 'sizler de katılın, birlikte paylaşalım.' Sağ olsun Sümer Vakfı'ndan ve Amele Birliği'nden arkadaşlar burada, diğer sandıklardan katılan olmadı."

 Açılış toplantısının ardından 75 yılda İLKSAN tarihinde yolculuk isimli resim sergisi açıldı. Öğleden sonra ve yarın yapılacak olan komite toplantılarıyla devam edecek olan çalıştay kapanış oturumu ve bildirgenin açıklanmasıyla sona erecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.