İlk yardımı öğrendiler

Korkuteli'de vatandaşlara ilk yardım eğitimi verildi.

28 Aralık 2013 Cumartesi 11:25
İlk yardımı öğrendiler
KORKUTELİ Sevim- Cevat Soyiç Halk Eğitimi Merkezi(HEM) Müdürlüğü tarafından açılan kurslara devam eden kursiyerlere temel ilk yardım semineri verildi. HEM eğitim binasındaki seminere Toplum Sağlığı Merkezi doktorlarından Burcu Taş, konuşmacı olarak katıldı. Yaklaşık 2 saat süren eğitim seminerinde Dr. Burcu Taş, kursiyerlere temel ilk yardım uygulamaları, insan vücudu ve işleyişi, hasta ve yaralının değerlendirilmesi, temel yaşam desteği ve hava yolu tıkanıklıkları konusunda bilgi verdi.

Seminerde, kanamalar ve şok, yara, kırık- çıkık ve burkulma, kafa ve omurga yaralanmaları, kalp krizi, şeker hastalığı, ateşli havale, epilepsi, boğulma, koma, zehirlenme, boğulma, hasta- yaralı taşıma teknikleri gibi konular hakkında da neler yapılması gerektiği konusunda bilgiler veren Dr. Taş, sağlık görevlileri olay yerine gelen kadar bilinçli müdahalenin önemine vurgu yaptı.

Dr. Burcu Taş, "Kaza esnasında yaralı bir kimseyi kımıldatmayın, 112'i arayın. Emin değilseniz, tahmin yürütmeyin. Trafik kazası, iş kazası, kalp krizi, nefes alamama, kanamalı yaralanmalar, zehirlenmeler, intihar, yangın ve doğal afetler gibi durumlarda 112'yi arayın" dedi.

Son Güncelleme: 28.12.2013 11:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.