İLÇE DEĞİL SANKİ KÖY

Güney Haberci Haber Merkezi Aksulu vatandaşlara bir sordu, bin ah işitti.

03 Haziran 2014 Salı 14:09
İLÇE DEĞİL SANKİ KÖY
Yapımı yılan hikâyesine dönen Hastane başta olmak üzere, kötü kokudan, sivrisinekten, 2B’den, imar sorunundan, otopark sıkıntısından dert yanan vatandaşlar, “Aksu sanki ilçe değil de bir köy havasında. Bu dönemde de sorunlarımıza çözüm bulunmazsa, bir daha bulunabileceğini sanmıyoruz. AK Parti Ankara’da Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde ve Aksu Belediyesi’nde iktidar konumundadır. Bu bize sorunların daha kolay çözülebileceği ve hizmetlerin daha hızlı gelebileceği konusunda ümit veriyor.” diyor.

Ali Gök, Yahya Yılmaz, Feyyaz Büyükkaya, Emre Gökçe, Musa Parıltı, Bayram Dağ, Ömer Demir, Mehmet Gökçe ile Aksu sokaklarında Aksu’yu konuştuk. Sazı eline alıp da bir daha bırakmayan âşık misali Haber Merkezi ekibimiz daha “Aksu’nun ne sorunu var?” der demez nefes almadan peş peşe döküldü sorunlar yumağı dudaklarının arasından. Bu güne kadar Aksu İlçesi’nin yetim evlat muamelesi gördüğünü vurgulayan vatandaşlar “artık makus talihimizin değişmesini bekliyoruz.” dediler.

“Bir hastanemiz bile yok, anlıyor musun?”
Bölgede çok kilit bir noktada olan Aksu’da bir hastanenin olmamasının duyanları bile şaşkına çevirdiğini, vurgulayan vatandaşlar, “Hastane eksikliğini Yakınlarımız veya kendimiz hastalandığımız da çok daha net gözlemleyebiliyoruz. Hastalarımızı Antalya’ya götürmekten başka şansımız yok. Ağır hastası olanlar, zamanla yarışmak zorunda kalıyor. Neredeyse hastamızın bulunduğu araca bir de dua okusun diye hoca koyacak hale geldik. Hastane yapılıncaya kadar soruna geçici de olsa bir neşter vurulması gerektiğine inanıyoruz. EXPO için çok büyük organizasyon olacak diye duyuyoruz. Hiç olmazsa o zamana kadar bölgemize bir hastanenin yapılmasını istiyoruz.” Şeklinde konuştular.

“Sivrisineklerle kandaş olduk”
İlçenin orta yerinden geçen derenin bir türlü ıslah edilememesinden dert yanan Aksulular, “Kötü koku yüzünden ilçemize gelen konuklarımıza mahcup oluyoruz. Aksu sanki ilçe değil de bir köy hüviyetindedir. Bundan da yıllardır kurtulamadı. Ama yeni yönetimden çok umutluyuz. İktidarın Belediyeyi kazanmasının hizmet akışında olumlu rol oynayacağını düşünüyoruz. Sivrisinekler ise kâbusumuz oluyor. Onlar yüzünden geceleri uyuyamıyoruz. Resmen sinir sistemimiz alt üst oluyor. Bu konuda en çok sıkıntı çeken de çocuklarımız oluyor. Yaz akşamları balkonlarımızda namaz kılamıyoruz. Sivrisineklerle adeta kandaş olduk.” diyorlar.

2B kanayan yara
Türkiye’de en çok 2B arazisinin bulunduğu bölgelerin başında gelen Aksu’da neredeyse vatandaşlar bu konuyla yatıp, bu konuyla kalkıyorlar. Bazı vatandaşlar çözümü yerlerinin yarısını satarak, diğer yarısını satın alabilmek de bulmuşlar. İlk taksiti yatırabilenler ikinciyi nasıl yatıracaklarını kara kara düşünüyor. Bu arada bu konuda seçimler öncesi kendilerine söylenen vaatlerin de takipçisi olacaklarını belirtiyorlar. Alt yapı ve imar uygulamalarının düzeltilmesi gerektiğini söyleyen vatandaşlar, “ Şerhli bölgelerin sıkıntılarının en kısa sürede giderilmesini ve vatandaş olarak elimizin rahatlatılmasını bekliyoruz. İlçemizin alt yapısı çok geri kalmış durumdadır. Çevre düzenlemesi konusunda ise alınacak çok yolumuz olduğuna inanıyoruz. Belediye’nin aileler ve gençler için yeni parklar yapmasını diliyoruz. “ifadesini dile getiriyorlar.

“Konaklama sıkıntısı çığ gibi büyüyor”
Vatandaşlar ilçeye dışardan gelenlere, “bizim ilçe de otel yok. Kundu’ya ya da Antalya’ya gidin demekten mahcup olduklarını vurgulayarak, “EXPO 2016 diyorlar. Milyonlarca turist gelecek diyorlar. Bizim evde mi yatacak o kadar insan. Artık Aksu’nun makûs talihinin değişmesi gerekiyor. Siyasi tartışmalarla Aksu’yu yerinde saydırmaya kimsenin hakkı yoktur. Gelecek nesillere daha yaşanabilir, daha gelişmiş bir Aksu bırakmak istiyoruz. Bu konuda Halil Başkana inanıyor ve güveniyoruz. Onun da bizim güvenimizi boşa çıkarmayacağına inanıyoruz” diyorlar.
 

Son Güncelleme: 03.06.2014 14:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
aksulu 2014-06-03 14:21:34

hastane konusunu ilk dile getiren chp adayı dr.cengiz aldemir olmuştu.ama seçimde sayın aksu halkı ona ağzının payını verdi.