İkinci İncil Kilisesi açıldı

ANTALYA İncil Kiliseleri Derneği'ne bağlı ikinci kilise Güzeloba Mahallesi'nde açıldı.

06 Mayıs 2017 Cumartesi 13:12
 İkinci İncil Kilisesi açıldı

Uzun yıllardır Kaleiçi'nde hizmet veren Antalya İncil Kilisesi'nin Güzeloba Mahallesi 2145 sokaktaki yeni kilisesinin açılışına Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Kaçmaz, HDP İl Başkanı İhsan Nergiz, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Antalya Şube Başkanı Nurettin Erdoğan, Türkiye Protestan Kiliseler Birliği Başkanı ve Ankara Kurtuluş Kilisesi Önderi İhsan Özbek ile ABD, Norveç, Çek Cumhuriyeti, Almanya, İsviçre, İsveç, İngiltere, Rusya ve Türkiye gibi birçok ülkeden kiliselerden temsilciler katıldı.


Kilisenin açılış töreninde konuşan Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Kaçmaz, bu açılışa katılmaktan onur duyduğunu söyledi. Kaçmaz, “Sevginin olduğu her yerde insan vardır. Bizler için önemli olan sevgidir" dedi. Rahmetli ozan Haslet Gültekin'in 'sevgi kuşun kanadında' sözlerini hatırlatan Kaçmaz, “Sevginin olduğu her yerde bütün kapılar açılır. Bu ibadethanenin Muratpaşa'da açılması bize ayrıca bir onur verdi. Çünkü biz belediye olarak tüm insanları kucaklamak, dokunmak istiyoruz. Biz aynı zamanda cemevine de, camilere de, kiliselere de, sinagoga da her türlü hizmeti götüren bir belediyeyiz" dedi.

Türkiye'deki bütün protestan kiliselerinin bu açılışa sevindiklerini belirten Türkiye Protestan Kiliseler Birliği Başkanı İhsan Özbek ise “Yeryüzünde, Antalya'da ve Muratpaşa Belediyesi sınırları içinde İsa Mesih'i tanıtma fırsatı olacağı için seviniyoruz. Tanrı bu kiliseyi kutsasın, bu kilisenin önderlerini ve Antalya'yı, Türkiye'yi kutsasın" diye konuştu.

Yurtdışından gelen temsilciler ise konuşmalarında “Bu kilise Türk Hükümeti'nin ve Antalya'daki yetkili kurumların koruması altında" diyerek kilisenin açılışına verdikleri desteklere teşekkür etti.

Bu kilisenin inşası için dünyanın dört bir tarafından destek aldıklarını anlatan Antalya İncil Kilisesi Başrahibi Ramazan Arkan, “Bu bina Tanrı'yı onurlandıran, yücelten ve birçok insanın da Tanrı'yı tanımasına vesile olsun. Ben inanıyorum ki Tanrı bunu yapacaktır. Bizlerde bunun tanıkları olacağız" diye konuştu.

İlahi dinletisinin de sunulduğu törende protokol üyeleri ve kilise temsilcilerinin katılımıyla Antalya İncil Kilisesi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Son Güncelleme: 06.05.2017 13:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.