Hırsızlar seralara dadandı

Hırsızlar, hırsızlıkta sınır tanımıyor.  Hırsızların bu seferki adresi seralar. Çiftçiler mağdur, kolluk görevlerinden çözüm bekliyorlar.

06 Kasım 2017 Pazartesi 14:20
Hırsızlar seralara dadandı

Kundu köyünde yaklaşık 15 gündür seralara yönelik hırsızlık olayları yaşandığı ifade edildi. Seralarda ki sulama ve elektrik tesisatlarıyla kablolarını çalan hırsızlar, çiftçiyi adeta canından bezdirdi. Sadece bununla da yetinmeyen hırsızlar, seraların plastik örtülerini kesici aletlerle boydan boya keserek maddi zararın daha da artmasına neden oluyorlar. Çözümü, seralarda, nöbet tutmakta bulan çiftçiler, hırsızlardan dert yanıyor. Hırsızlarla karşı karşıya kalmaktan tedirgin olduklarını belirten çiftçiler, çözümün bir an önce yetkililer tarafından bulunmasını istiyorlar.

“MAĞDUR DURUMDAYIZ”

Hırsızlık mağdurlarından Muharrem Karataş, bölgelerinde seralara yönelik hırsızlık olayının gittikçe çoğaldığının altını çizerek, şunları söyledi: “Son 15 gündür hırsızlık olayı gittikçe çoğalmaya başladı. Özellikle hırsızlar geceleri seralara giriyor. Sabah uyandığımızda, sulama vanaları, musluklar ve elektrik kablolarımız bir bakmışız yok olmuş. Biz çiftçiler olarak mağdur durumdayız, emniyet güçlerinden gerekenin yapılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu. Diğer mağdurlar, Hasan Korkmaz, Duray Çakmak ve Yusuf Çakır, “ Konu ile ilgili yetkilileri bilgilendirdiklerinin altını çizerek, “Köyümüzün girişine Mobese kameraları takılması için dilekçelerimizi verdik.  Hemen her gün, başımıza böyle olaylar geliyor. Çiftçiler olarak mağduruz. Kolluk kuvvetlerinin bir an önce devreye girmesini istiyoruz. Kendi seralarımızda nöbet tutar olduk ama bu şekilde can güvenliğimiz yok. Hırsız tekrar geldiği zaman ne ile karşı karşıya kalacağımızı da bilemiyoruz. Çiftçiler olarak tehlikedeyiz, hırsızlarla kendi mücadelemizi kendimiz veriyoruz” şeklinde konuştular.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.