Hayvanat Bahçesi ziyaretçi akınına uğradı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi 9 günlük bayram tatilinde ziyaretçi akınına uğradı. Hayvanat bahçesini 2 – 10 Temmuz tarihleri arasında 12 bin vatandaş ziyaret etti.

13 Temmuz 2016 Çarşamba 10:51
Hayvanat Bahçesi ziyaretçi akınına uğradı
Türkiye’nin alan olarak en büyük ve en çok nüfuslu hayvanat bahçesi olarak ilk üçte bulunan Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’nin ziyaretçi sayısında ciddi artış yaşanıyor. Her bayramda olduğu gibi bu bayramda da hayvanat bahçesini binlerce kişi ziyaret etti. Hayvanat bahçesi yetkilileri, 2 Temmuz- 10 Temmuz arasında toplamda 2600 aracın giriş yaptığını, 600 tane öğrenci girişi olduğunu ve 1000 tane de normal yaya vatandaşın giriş yaptığını ifade etti. Yetkililer gelir olarak da 30 bin 200 TL elde edildiğini belirtti.

YENİ MASKOT DİŞİ ŞEMPANZE
Kepezaltı bölgesinde 330 dönümlük ormanlık arazi içerisine kurulu Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’nde şu an 130 türden toplam 1300 hayvan bulunduğunu ifade eden Uzman Veteriner Hekim Aygül Arsun, 3 hafta önce Çevre ve Orman Bakanlığı’nın da bilgisi dâhilinde hayvanat bahçesine ilk şempanzenin getirildiğini açıkladı. Gelir gelmez vatandaşın yoğun ilgisiyle karşılanan ve gayet sağlıklı olduğu belirten dişi şempanzenin şimdilik geçici barınağına alındığını söyleyen Veteriner Hekim Arsun, ancak bir eş bulunduktan sonra yeni barınağına geçirilmesi düşünüldüğünü ifade etti.

YENİ YAVRULARA YENİ ALANLAR
Tüm hayvanlardan yavru aldıkları hareketli bir doğum sezonu yaşadıklarını belirten yetkililer, geyiklerden zebralara kanatlılardan boğa yılanlarına kadar çok sayıda yavrunun dünyaya geldiğini açıkladı. Hayvanat bahçesinin nüfusunun giderek arttığına işaret eden yetkililer hayvanların refahını arttırmak adına yeni alanlar açmak gerektiğini bununla ilgili de çalışmaların olduğunu ifade edildi.

SEVİMLİ DOSTLARA SICAK ÖNLEMİ
Hayvanat bahçesi sakinlerinin güneşten, parazitlerden ve sineklerden korunması için gölgelik ve çamurluk alanlar yapılıyor ve her barınağın içine fıskiye sistemi yerleştiriliyor. Bununla birlikte gelen ziyaretçiler için de hayvanat bahçesi içerisinde yapılmakta olan kafeterya, binicilik tesisinin çalışmaları devam ediyor. Ayrıca çocukların gün boyu keyifli vakit geçirebilecekleri oyun parkı ve basketbol sahası için de çalışmalar son aşamada.
 

Son Güncelleme: 13.07.2016 10:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.