Hayırsever işadamından eğitime destek

ESKİ Turizm Ataşesi ve işadamı Seyhan Cengiz Turhan, Manavgat'ta eşi Fatma Temel Turhan'ın adına yaptırdığı lisenin bahçesine spor salonu yaptırmak için Valilikte protokol imzaladı.

24 Mayıs 2016 Salı 17:07
Hayırsever işadamından eğitime destek
Antalya Valiliği'nde düzenlenen protokol törenine Vali Muammer Türker, Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hasan Tevke, şube müdürleri, hayırsever işadamı Seyhan Cengiz Turhan katıldı. 



Vali Muammer Türker, hayırsever işadamı Seyhan Cengiz Turhan'ın yaptığı yatırımlarla Milli Eğitim'e çok büyük katkılarda bulunduğunu ifade etti. Eğitime önem veren Seyhan Cengiz Turhan'ın Antalya ile hiçbir ticari bağı olmamasına rağmen Manavgat'ın Karacalar Köyü'nde 18 derslikli bir okul binası yaptırdığını, okulun 2010-2011 eğitim-öğretim döneminde hizmete açıldığını ifade etti.



Aynı okulun bahçesine 3 derslikli bina, ek olarak da laboratuar, kütüphane, kantin, yemekhane, spor salonu kazandırdığını vurgulayan Vali Türker, "Aynı okulun bahçesine eşi Fatma Temel Turhan adına da 12 derslikli Anadolu lisesi yaptırıp Eğitim Müdürlüğü'ne teslim etti. Bugün de Anadolu lisesine spor salonu yaptırmak için harekete geçti. Örnek işadamı Turhan'a, eğitimimize katkılarından dolayı sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.



Hayırsever işadamı Seyhan Cengiz Turhan ise Adana, Ankara, Karabük ve Yozgat'ta da okul binaları, ek derslik, spor salonu, kütüphane, yemekhane, kantin gibi sosyal tesisler yaptırdığını söyledi. Gücü yettiği ölçüde eğitime katkıda bulunmayı sürdüreceğini kaydeden Turhan, "Heyecanlı bir gün daha yaşadım. Salon inşaatına yıl içinde başlanacak. Kısa sürede tamamlayacağız" dedi.

Son Güncelleme: 24.05.2016 17:08
Anahtar Kelimeler:
Antalya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.