Hayat kurtarmak için zamanla yarıştılar

 AKDENİZ Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım (Paramedik) Programı ile Paramedik Derneği iş birliğinde 'Vaka Simülasyonları ve Üniralli' etkinliği düzenlendi.

16 Mayıs 2018 Çarşamba 15:45
Hayat kurtarmak için zamanla yarıştılar

Paramedik programı öğrencilerinin bilgi ve becerilerini geliştirmesi amacıyla düzenlenen 'Vaka Simülasyonları ve Üniralli' etkinliği 2 sürdü. İlk güne uygulamalı vaka eğitimlerinin yapıldığı etkinliğin ikinci gününde 4'er öğrenciden oluşan 12 ekip tarafından hastane öncesi müdahaleler kapsamlı travma, medikal acil, ileri yaşam desteği ve pediatrik acil etaplarında üniralli düzenlendi. İlk ve acil yardım gerektiren durumlarda sağlık görevlilerinin hasta ve yaralılara nasıl müdahale etmeleri gerektiğinin provasının yapıldığı yarışma ile öğrenciler teorik bilgilerini pratikle birleştirme imkanı buldu.

Geleceğin paramedikleri, yaşam kurtarma yarışında bilgi ve becerilerini hızla bütünleştirerek kullanma alıştırması yaptı. Hakemlerin gözetiminde yapılan ve son derece çekişmeli geçen yarışma sonunda etap birincilerine katılım belgesi, ilk üçe giren ekiplere madalya ve hediyeler verildi.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.