Hatice erdem yılın kadını

Cumhuriyet Kadınları Muratpaşa Şubesi tarafından düzenlenen 8 Mart dünya emekçi Kadınlar Günü Etkinliğinde Aksu Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkan Yardımcısı Hatice Erdem’e Yılın Kadını Plaketi verildi.

12 Mart 2018 Pazartesi 10:08
Hatice erdem yılın kadını

350 kadının katıldığı Etkinlikte konuşma yapan Cumhuriyet Kadınları Şube Başkanı Şükran Akkaya ‘Hatice Erdem’i ben Aksu CHP Kadın Kolları Başkanlığı döneminde tanıdım. Benim bazı konularda ön yargılarımı kıran bir kadın.

Hayat hikayesi beni çok etkiledi. İçimizdeki birçok kadını temsil eden Hatice erdem gücüyle tavrıyla yaşadıkları başarısı ve acısıyla beni çok etkiledi.

Eşini bir dönem Cumhuriyet Halk Partisi il başkanı Mustafa Çetinkaya ile parti çalışmasından dönerken trafik kazasında kaybederek 4 çocuğuyla tek başına kalmış. Çiftçilik ve pazarcılık yaparak çocuklarını büyütmüş. Bunun yanı sıra siyaset ten de elini çekmemiş. Siyasetin birçok kademesinde görev yapmış ve hala Aksu Cumhuriyet Halk Partisi İlçe yönetiminde başkan yardımcısı olarak siyasi hayatına da devam etmekte.

Hepimizi bedel ödemiş cefakar bütün kadınlarımızı temsilen hatice erdeme yılın kadını plaketini taktim ediyorum.’

Akkaya konuşmasında ‘ Toplumda kadının yerını birazda biz belirliyoruz. Sevgili hemcinslerim biz kadınlar birbirimizi seviyor muyuz. Bir kadın bir de erkek siyasette ya da her hangi bir alanda aday olsa bir yarışa girse desteğimiz yüzde 80 erkekten yana olur mu olmaz mı?. Çünkü erkek kocadır oğuldur evin direğidir. İçinizde evinin direği olan bir sürü arkadaşlarımı görüyorum. Aslanlar gibi evlerinin annesi babası evinin çatısı direği olarak hayatlarını idame ettiriyorlar.

Demek ki arkadaşlar biz kadınlar çok güçlüyüz. Bir de birlik olursak birbirimizi kıskanmadan önce seversek bırakın hakkımızı almayı dünyayı değiştiririz.’ dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.