Hastalar, Expo'da 2016'da moral depoladı

ANTALYA Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı Atatürk Devlet Hastanesi Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi'nden tedavi gören hastalar, Expo 2016 Antalya'yı gezdi.

10 Ekim 2016 Pazartesi 11:28
Hastalar, Expo'da 2016'da moral depoladı
 Antalya Atatürk Devlet Hastanesi bünyesinde geçen ocak ayında hizmete giren Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi'nde tedavi hizmeti alan hastalar, önce araçlarla Expo 2016 Sergi alanını gezdi. Ardından ülke bahçeleri, kurumsal bahçeler, Osmanlı Bahçesi, bitki heykelleri, çocuk adası, bilim ve teknoloji merkezi, kültür-sanat sokağı, sanat galerileri, kule gibi pek çok alanı gezdi, burada çeşitli etkinliklere de katılma fırsatı buldu. Keyifli bir gün yaşayan 33 hastaya, doktor, psikolog ve hemşireler eşlik etti. 



Antalya Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz, merkezde bir psikiyatrist, bir psikolog, bir iş uğraş terapisti, iki hemşire, bir sağlık memuru, bir sekreter ve nir temizlik personelinin görev aldığını söyledi. Merkezin amacının hasta tedavisinde sürekliliğinin sağlanması olduğunu ifade eden Prof. Dr. Yılmaz, hastaneye yatışların azaltılmasını sağladığımız gibi sosyalleştirilen hastaların yeniden topluma kazandırılmasına katkıda bulunuyoruz. Prof. Dr. Yılmaz, ayrıca devletin hasta ve hasta yakınlarına sunduğu sosyal haklarla ilgili bilgi verildiğini, hastaların bu haklardan yararlanmalarını sağlandıklarını kaydetti.



Merkezden şu ana kadar yararlanan 370 hastaya sosyal beceri eğitimi, bireysel danışmanlık hizmeti verildiğini aktaran Prof. Dr. Necat Yılmaz, hastalara grup terapisi yapıldığını, rutin tetkik ve tedavilerin sağlandığını, sosyal aktiviteler, iş ve uğraşı terapileri (resim, müzik, drama gibi) ile hayata yeniden sımsıkı bağlanmalarına olanak hazırlandığını belirtti.



Merkezdeki hastalara ücretsiz öğle yemeği ve çay servisi yapıldığını anlata Prof. Dr. Necat Yılmaz, "Merkezden hizmet almak isteyen hasta ve hasta yakınının doğrudan merkeze veya psikiyatri polikliniklerine başvurmaları yeterli. Sonrasında psikiyatri hekimleri tarafından verilen sağlık raporuyla hastamız verilen tedavi hizmetinden yararlanabiliyor" dedi.

Son Güncelleme: 10.10.2016 11:29
Anahtar Kelimeler:
Antalya Expo 2016
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.