Hasan Ali Yılmaz’dan sert tepki

04 Ocak 2021 Pazartesi 14:45
Hasan Ali Yılmaz’dan sert tepki

Antalya Toptancı Hal Komisyoncuları Derneği Başkanı Hasan Ali Yılmaz’dan, Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş'a büyük tepki. Yılmaz, “Yazıktır, günahtır. Herkes kendi işine baksın. Yaptığın açıklamayla milletin hakkını yiyorsun. Kimsenin ekmeğine sebep olma” dedi.

Sosyal medyada tepki çekmişti

Geçtiğimiz hafta, Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş "Ben kışın üretilmiş bir domatesi yersem ne olur? Bir bardak tarım ilacı içmiş olurum" şeklinde açıklamalarda bulunmuştu. Bu açıklamalara sektörün çeşitli katmanlarından tepkiler yağmıştı. Birçok çiftçide serasında çekip sosyal medyada yayınladığı videolu görüntüyle tepkisini dile getirmişti. Bir tepkide Türkiye’nin en büyük toptancı hallerinden olan Antalya Toptancı Hal Komisyoncuları Derneği Başkanı Hasan Ali Yılmaz’dan geldi.

Ezbere yapılan bir konuşma

Yapılan açıklamanın çok talihsiz ve gereksiz bir açıklama olduğunun altını çizen Yılmaz, “Böyle bir şeyin olması mümkün değil. Yazıktır günahtır. Böyle bir açıklama yapılamaz. Herkes kendi işini yapsın. Gitsin doktorluğunu yapsın. Bizde her gün yiyoruz. Gene de yeriz. Devlet tarafından hep denetim yapılıyor. Sakıncalı bir durum olsa zaten üretimine izin verilmez. Bizlerde yemeyiz. Kimseye de yedirmeyiz. Kimse gündem olacağım diye de, saçma sapan açıklamalarda bulunmasın. Ezbere yapılan bir konuşma. Bu tür açıklamalarla milletin hakkını yiyorlar” şeklinde konuştu.

Elleri nasırlı üreticiler

Pandemi sürecinde herkes evine kapanırken, çitçilerin nasırlı elleriyle üretime katkı koyduklarını ifade eden Yılmaz, “Bu çiftçilerimiz üretim sahaları olan seralar sayesinde, milletin ihtiyaçları gideriliyor. İftira atıkları çiftçiler olmazsa, pandemi sürecinde milletimiz ne yapardı. Bu çiftçilerimiz, Türkiye’yi besliyor. Dünyayı besliyor. Böyle haddini bilmez insanlar yüzünde üreticilerin şevki kırılıyor. Konuşmasınlar böyle. Elleri öpülesi nasırlı analarımız ve bacılarımızın emeği var. Bizler bunların sayesinde ekmek yiyoruz. Rahatlıkla yiyip içebiliyoruz. Ülkemize döviz sokuyoruz. Kimsenin ekmeğine sebep olmasınlar” dedi.

Son Güncelleme: 04.01.2021 15:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.