HACI ETHEM -ŞERİFE KAVUKÇU ANADOLU LİSESİNDEN HATIRA ORMANI

Korkuteli Hacı Ethem-Şerife Kavukçu Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından 'hatıra ormanı' oluşturdu.

21 Mart 2014 Cuma 13:44
HACI ETHEM -ŞERİFE KAVUKÇU ANADOLU LİSESİNDEN HATIRA ORMANI
Korkuteli Hacı Ethem-Şerife Kavukçu Anadolu Lisesi tarafından Akyar Yolu İçmesu Deresi mevkiine sedir fidanı dikilerek hatıra ormanı oluşturuldu. 'Toplum Hizmetleri' kapsamındaki etkinliğe okul müdürü Hüseyin Yoldaş, müdür yardımcıları, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Etkinlik hakkında bilgi veren Okul Müdürü Hüseyin Yoldaş, öğrencilere orman bilincini kazandırmak, benimsetmek, orman sevgisi aşılanmak için fidan diktiklerini söyledi.

Orman sahalarının rehabilitasyonu amacıyla başlatılan çalışma kapsamında farklı okulların katılımıyla fidan dikimini yaptıklarını anlatan Orman İşletme Müdürlüğü Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefi Tunca Ayhan ise "Geçmiş yıllarda rehabilitasyonu tamamlanan yerlere okullarımızın katılımıyla hatıra ormanı oluşturuyoruz. Milli servetimiz olan ormanların korunması, rehabilitasyonu tamamlanan yerlerin tekrar eski haline gelebilmesi için bu çalışmaları yürütüyoruz. Küresel ısınma, kuraklık ve çevre kirliliği gibi önemli sorunların yaşandığı günümüzde ormanlar artık sadece milli olarak değil, küresel anlamda da önemli" diye konuştu.

Son Güncelleme: 21.03.2014 13:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.