Güneydoğu Anadolu kültürü, Antalya'da tanıtıldı

MURATPAŞA Belediyesi'nin Antalya Anadolu Hemşeri Dernekleri Federasyonu'yla birlikte düzenlediği Yöreler Renkler Festivali'nde 7'nci gününde Güneydoğu Anadolu kültürü tanıtıldı.

01 Ekim 2016 Cumartesi 11:52
Güneydoğu Anadolu kültürü, Antalya'da tanıtıldı

 Muratpaşa Kent Meydanı'nda düzenlenen Yöreler Renkler Festivali'nde Güneydoğu Anadolu kültüründen örnekler sunuldu. Gecede çiğköfte yoğruldu, sıra gecesi düzenlendi, yörenin en güzel barakları seslendirildi. Güneydoğu Anadolu gecesinde Belediye Başkanı Ümit Uysal ve eşi Ümran Uysal'la halayda saf tuttu. Başkan Uysal gecede yaptığı konuşmada, Yöreler ve Renkler Festivali bir haftayı geride bırakırken Anadolu'nun farklı renklerinin ve artık birer Antalyalı olmuş Ukraynalıların ve Rusların kültürlerinin Muratpaşa Belediyesi Kent Meydanı'nda tanıtıldığını söyledi. 





TAHİR ELÇİ'Yİ UNUTMADI



Aynı zamanda barış, kardeşlik ve dostluk festivali olan Yöreler ve Renkler'in 'bir karıncanın dahi incinmediği Türkiye ve Dünya' düşüncesinin ürünü olduğunu kaydeden Başkan Uysal, şöyle konuştu:



“Bu vesileyle bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi anıyoruz. Ayrıca benim anmak istediğim biri daha var. Doğru bildiğiniz şeyleri söylediğiniz zaman bazen kimseye yaranamazsınız. 4 ayaklı minarenin önünde, o tarihi kültür değerini korumaya çalışırken can veren meslektaşım, arkadaşım rahmetli Tahir Elçi'yi de saygı ile anıyorum." 



HERKESE EŞİT HİZMET



Muratpaşa'da gerek temel belediyecilik gerek sosyal belediyecilik hizmetlerini yerine getirirken hizmetleri eşit olarak dağıtmaya büyük önem verdiklerini belirten Başkan Uysal, "Çünkü biz insanlarımızı seviyoruz. Bütün insanlarımızın eşit bir ve kardeş görüyoruz. Böyle görmeyi sürdüreceğiz kararlıyız. İstiyoruz ki, bir gün Muratpaşa'mız, Türkiye ve dünyamıza örnek olacak sevgi yumağı bir kent olsun. Şiddeti reddeden, bütün sevgisizlikleri reddeden bir şehir kimliği oluşsun" diye konuştu.






AHMED ARİF DİZELERİYLE



Diyarbakır doğumlu şair Ahmed Arif'in 'Yokluğun cehennemin diğer adıdır/Üşüyorum kapama gözlerini' dizeleriyle konuşmasını tamamlayan Başkan Uysal, "Asla gözlerimizi kapamıyoruz. Barışa, sevgiye, saygıya, kardeşliğe her zaman gözlerimizi açıyoruz" dedi. 



'HAVVA VE ADEM'İN ÇOCUKLARIYIZ'



Gecede Güneydoğu Anadolulular Derneği adına konuşan Hıdır Dağtekin, Türkiye'nin de içinde bulunduğu coğrafyada sıkıntıların had safhada yaşandığını belirterek, “Birlik ve beraberliğe ihtiyacımızın olduğunu her ortamda söylüyoruz. Hepimiz kardeşiz. Hepimizin annesi ve babası bir, hepimiz Havva ve Adem'in çocuklarıyız" dedi.

Son Güncelleme: 01.10.2016 11:55
Anahtar Kelimeler:
Antalya Muratpaşa
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.