Güney Kore araştırma projesine tam not

KEPEZ Anadolu Lisesi'nde, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı kapsamında 16 danışman öğretmen eşliğinde 68 öğrencinin hazırladığı 30 proje tanıtıldı.

04 Haziran 2016 Cumartesi 11:10
Güney Kore araştırma projesine tam not
 30 proje içinde Zeynep Özer tarafından hazırlanan 'Türkiye'de Yaşayan Güney Korelilerin Gözünden Türk Kültürü' adlı proje dikkat çekici çalışmalar arasında yer aldı. 11'nci sınıf öğrencisi Özer, projenin tanıtımına 'Hanbok' adlı geleneksel Kore kıyafeti ile katıldı. Uzun zamandır Güney Kore merakı olduğunu ve sürekli incelemelerde bulunduğunu belirten Özer, “2 yıldır Korece kursuna gidiyorum. Aynı zamanda Kore Kültür Merkezi gönüllüsüyüm" dedi.



Projesinde Güney Korelilerin, Türk kültürü hakkındaki düşüncelerini tespit etmek amacıyla açık uçlu sorular hazırladığını ve çeşitli dernekler yardımıyla Antalya'da yaşayan Güney Korelilere ulaştığını sözlerine ekleyen Özer, “İnternet üzerinden Kore'de yaşayan Korelilere ulaşarak, sorularımı onlara da yönlendirdim. Çalışmamın sonunda birtakım sonuçlar elde ettim ve bunları proje anlatımımda kullandım. Kültürel bir araştırmanın sonucunun fuarda en çok ilgi gören projeler arasında yer alması, beni çok mutlu etti" dedi.

Son Güncelleme: 04.06.2016 11:11
Anahtar Kelimeler:
Antalya Kepez
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.