Gündoğmuş'ta kırsal kalkınma toplantısı

ANTALYA'nın Gündoğmuş İlçesi'nde, 'Kırsal Kalkınma' programı kapsamında genç çiftçilere verilecek hibe desteği hakkında muhtarlara bilgi verildi.

10 Haziran 2016 Cuma 11:35
Gündoğmuş'ta kırsal kalkınma toplantısı
 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 18- 40 yaşarası çiftçilere yapılacak destekler hakkında çiftçilere bilgi verilmek üzere Kaymakam Mustafa Üner başkanlığında toplantı düzenlendi. Kaymakamlıktaki toplantıya 29 mahalle muhtarı katıldı. Kaymakam Üner, 'kırsal kalkınma' destekleri kapsamında 18-40 yaşarası çiftçilerin projelerinin desteklenmesi ve proje bedeli 30 bin liraya kadar hibe destekli yardım yapılacağını söyledi. 



Projenin amacının genç çiftçilerin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda genç nüfusun istihdama katkı sağlanması amacı taşıdığını kaydeden Kaymakam Üner, üretime yönelik projelerin desteklenmesinin amaçlandığı da vurguladı. 



Kaymakam Üner, genç çiftçilerin uygulayacağı bitkisel, hayvansal, yöresel tarım ürünleri tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlemesine yönelik projelere 30 bin liraya kadar hibe destek verileceğini söyledi. Kaymakam Üner, muhtarlardan kendi bölgelerinde en 10 kişiyi projelerden yararlanması için çalışma yapmasını istedi.

Son Güncelleme: 10.06.2016 11:36
Anahtar Kelimeler:
Antalya Gündoğmuş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.