GÜNDOĞMUŞ'TA BAL HASADI BAŞLADI

Antalya'nın Gündoğmuş İlçesi'nde, bölge ekonomisinde önemli bir paya sahip arıcılıkta bu yıl yaklaşık 160 ton bal hasadı hedefleniyor.

11 Ağustos 2014 Pazartesi 11:06
GÜNDOĞMUŞ'TA BAL HASADI BAŞLADI
  İlçe merkezi ve kırsal kesimde yaklaşık 8 bin arı kovanı bulunan Gündoğmuş'ta 160 ton bal hasadı elde edilmesi bekleniyor. Gündoğmuş ekonomisinde önemli bir paya sahip bal hasadı, 15 Temmuz'da başladı. Çam ve çiçek balı üretilen ilçede, her kovandan ortalama 20 kilo bal elde ediliyor. Arıcılar, bal hasadını ay sonuna kadar tamamlamayı amaçlıyor. Gündoğmuş'ta 15 yıldır arıcılık yapan üreticilerden Muhammet Topaloğlu, her kovandan yaklaşık 15- 25 kilogram arasında bal aldıklarını kaydetti. Topaloğlu, petek balın kilosunun 45, süzme balın kilosunun ise 30 TL'den satıldığı kaydetti.

Son Güncelleme: 11.08.2014 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.