GÖRME ENGELLİLERİN GO-KART HEYECANI

ANTALYA'da, 7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası dolayısıyla, görme engelliler Muratpaşa Belediyesi ve Adalya Vakfı'nın düzenlendiği etkinlikle go-kart yaptı. Engelliler, yardımcı pilotların uyarılarıyla pistte adeta şov yaptı.

11 Ocak 2020 Cumartesi 12:58
GÖRME ENGELLİLERİN GO-KART HEYECANI

ANTALYA, (DHA) -


Muratpaşa Belediyesi ve Adalya Vakfı, 7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası'nda farklı bir etkinliğe imza attı. Düzenlenen etkinlikte, görme engelliler Aksu'da bulunan ve 4 bin metrekare kapalı alana sahip go-kart pistinde araç sürdü. Etkinliğe Altı Nokta Körler Derneği ve Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği üyeleriyle birlikte engelli bireyler ve ailelerine yönelik sosyal destek programları gerçekleştiren Adalya Vakfı Engelsiz Kafe'den görme engelliler katıldı.


Hayatlarında ilk defa, bağımsız olarak bir araç kullanan görme engelliler, direksiyon başına geçmeden önce kasklarını taktı, yardımcı pilotlarının yardımıyla go-kart araçlarına binip emniyet kemerlerini bağladı. Tüm güvenlik kontrolleri yapıldıktan sonra yardımcı pilotlar, kendi araçlarını görme engellilerini kullandığı go-kart araçlarına bağladı. Hazırlıkların tamamlanmasının ardından yardımcı pilotun 'Gaza basıyoruz' uyarısıyla pistte büyük heyecan başladı. Görme engelliler, sadece yardımcı pilotun uyarıyla go-kart araçlarını kullanırken alıştırma turlarını ardından pistte adeta şov yaptı.

Pistin heyecanlı isimlerinden Antalya Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Fevzi Ünver, etkinliğin çok heyecanlı ve eğlenceli olduğunu belirterek, "Muratpaşa Belediyemize çok teşekkür ediyoruz" dedi.


Görme engelli Hasan Çakır (13) da çok eğlendiğini belirtirken Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Cemalettin Çakar, turu tamamlamasının ardından "65 yaşındayım ve hayatımda ilk defa bu duyguyu yaşıyorum. Bu özgürlük ve bağımsızlık hareketidir. Bugünü bize hazırlayan Belediye Başkanı Ümit Uysal'a sonsuz teşekkür ediyorum" diye konuştu.


Adalya Vakfı Başkanvekili Bilal Köleoğlu ise vakıf olarak Belediye Başkanı Ümit Uysal öncülüğünde toplumun farklı kesimlerine yönelik aynı duyarlılık ve hassasiyetle çalışmalar yürüttüklerini belirterek bu çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini söyledi.

Son Güncelleme: 11.01.2020 13:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.