'Görev verildiği takdirde adayım'

ANTALYA'da CHP'nin Büyükşehir adayı olacağı konuşulan isimlerin başında gelen Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı aday adayı olarak piyasada dolaşmam. Ben partimin görüşleri doğrultusunda Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak çıkarım. Görev verildiği takdirde adayım" dedi.

03 Kasım 2017 Cuma 13:33
'Görev verildiği takdirde adayım'

Konyaaltı'nın 19 yıllık Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Büyükşehir adaylığı tavrını ilk kez açıkladı 

Konyaaltı'nın CHP'li Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adaylığı ve projeleri hakkında DHA'ya konuştu. Son günlerde herkesin kendisine Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adaylık sorusunu sorduğunu belirten Böcek, bu sorunun kendisini memnun ettiğini söyledi. Antalya'da 23 yıldır siyaset yapan tek kişi olduğunu kaydeden Böcek, başkanlığı süresince vatandaşlarla ve kamu kurum kuruluşlarıyla kavga etmeden bugünlere kadar geldiğini aktardı. Konyaaltı'nın 8 bin nüfustan 200 bin nüfuslara ulaştığını anlatan Böcek, “Herkesin yaşamak istediği Konyaaltımızda ödülle projelerimizle taçlandırılmış bir kişiyim. Bizi seven insanları mahcup etmeden bugünlere geldim. Sosyal medyada 'Muhittin Böcek, Büyükşehir'e aday edilmeli' gibi sözler duyuyoruz. Genel merkezimiz de bu konuda araştırmalar yaptığında ön sıralarda çıkıyoruz. Bunlar bizi sevindiriyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu görevi teslim ettiği an Büyükşehir Belediye Başkanı adayıyım" diye konuştu.

'BEKLENTİYE EN İYİ CEVABI VERECEĞİZ'

Varsayımla hareket etmediğini anlatan Başkan Muhittin Böcek, önümüzdeki süreçte 'bakarız ederiz' kelimelerinin kendisine yakışmayacağını söyledi. Yerel seçimlerin normal şartlarda 2019 yılının mart ayında görüldüğünü aktaran Böcek, ancak bu tarihin öne çekilme olasılığının dönem dönem gündeme geldiğini kaydetti. Türkiye'de gündemin kısa sürede değişebildiğini kaydeden Böcek, şöyle devam etti:

“Son zamanlarda AKP'den seçilmiş büyükşehir belediye başkanları ve diğer belediyelerde istifalar söz konusu. Seçim gününü tam bilemediğimiz için adaylığımı henüz net söyleyebilme durumunda değilim. Ancak sayın Genel Başkanım ve partim görev verdiği takdirde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı adayıyım. Siyaseti bütün kuralları ile bugüne kadar gerçekleştirdim. Ben dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz'ı doğru bilgilendirdiğim için mevcut başkanımız varken beni görevlendirdi. CHP'ye katıldığımda Deniz Baykal beni iki dönem aday gösterdi. Dördüncü dönem belediye başkanlığı için 'Acaba Böcek yine Konyaaltı'na belediye başkan adayı olarak gösterilir mi' düşüncesi ortada dolaşırken Türkiye'nin umudu olarak gördüğüm, hak, hukuk ve adalet için yanında yürüdüğüm Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu'nun emri doğrultusunda yeniden aday oldum ve başkan seçildim. Görev verilmesi durumunda partim için gece gündüz çalışacağım. Adaylık konusunda bu köprünün altından daha çok sular geçeceğinden süreçle ilgili kamuoyunun beklentisine en iyi cevabı vereceğiz."


 

'BÜYÜKŞEHİR'E ADAY OLURSAM KONYAALTI'NA DÖNMEM'

Doğduğu Konyaaltı'na belediye başkanı olarak hizmet etme şansı bulduğunu belirten Böcek, 4 dönemdir bunu yaptığını hatırlattı. Bütün projelerinin ödüllü olduğuna ve 19 ilçede en yüksek oy oranı ile seçildiğine dikkati çeken Başkan Böcek, başarısının oy oranının sürekli artmasıyla tescillendiğini söyledi. Partisinin yaptığı bilimsel araştırmalarda en ön sırada çıkmasının avantaj olduğunu anlatan Böcek, konuşmasını şöyle sürdürdü:


“Büyükşehir belediye başkanı adayı olursam, sonra Konyaaltı Belediye Başkanlığı'na yeniden aday olmam. Birbirine karıştırmam. Ben Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı aday adayı olarak piyasada dolaşmam. Partimin görüşleri doğrultusunda Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak çıkarım. Oraya çıktığım andan itibaren de Konyaaltı'na dönmem. Bana verilen görevi ikili üçlü söylemlerle hiç yerine getirmedim. 23 yıllık siyasi hayatım boyunca hiçbir zaman varsayım ile yürümedim. Net adamımdır. Kaş'tan Gazipaşa'ya kadar her yerde çalışmalarıma hızla devam ediyorum."


BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIM İNSANLARIN HAYATLARINI KOLAYLAŞTIRMAK

Muhittin Böcek, her seçimde rakiplerine başarı dilediğini, hiç belden aşağı siyaset yapmadığını söyledi. Halka ve hakka güvendiğini kaydeden Böcek, “Ben genel merkez ile çalıştım. Parti disiplini içinde çalışırım. Siyasetimi CHP genel başkanları ile yaptım. Anne babamdan aldığım terbiye ile siyaset yaptım. Belediyecilik anlayışımız insanların hayatlarını kolaylaştırmak. Antalya'da diğer kurumlarla birlikte hareket ederek projeler üreten birisiyim" dedi.

AK PARTİ İLE OLAN OY FARKI

Muhittin Böcek, 1 Kasım seçimlerinde Ak Parti'nin CHP'den 108 bin daha fazla oy aldığını hatırlattı. Yerel seçimlerde ise Mustafa Akaydın'ın 23 bin oy ile seçimi kaybettiğini belirten Böcek, kıstas olarak 1 Kasım seçimlerini alabileceğini söyledi. Farkı kapatmak için 108 binin yarısının üstüne 1 oy fazla almanın yeterli olduğunu anlatan Başkan Böcek, “Ben vatandaşın oyuna ipotek koymam ama her seçim için 'ben bu seçimi kazanırım' derim" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ilçesindeki Boğaçayı ve Konyaaltı projelerini de yorumlayan Muhittin Böcek, şöyle devam etti:

“Boğaçayı Projesini sayın Türel önceki dönemde de dile getirmişti. Ayakları yere basmayan projeleri hemşerilerimle paylaşmadım. Benim birinci hayalim dediğim Konyaaltı Sahili var. Konyaaltı sahili kapatılacak olan Özel İdare'ye, Sayın Türel belediye başkanı olmadan 6 ay önce verilmişti. Akaydın, seçimi kazanmış olsaydı bu sahil bizdeydi. Buradaki projelerde dolgu imar planları iptal edildi, engel olundu. Bu dolgu imar planı sahil boyunca değil sadece Beach Park'ta yapıldı. Bu proje limana kadar yapılmış olsaydı, 24 adet mantar gibi büfeye gerek kalmazdı. Dolgu imar planı iktidar tarafından iptal edilince 'Keser döner sap döner gün gelir hesap döner' demiştim. Hesap döndü, iki defa ihale yapıldı, katılan olmadı. Giren olmaz, niye, 6 metrekareyi geçmeyen büfe yapacak adam. Peki nereden kazanacak parayı? Boğaçayı ve Konyaaltı projeleri için 3,5 yıl geçti. Erken seçim var dendiği an o projeler bitiyor. Hangi projelerin çılgın, hangisini çılgın olmadığını önümüzdeki dönem bakacağız."

Başkan Muhittin Böcek, bugünlerde kitap yazdığını söyledi. Kitabının yakında raflarda yerini alacağını kaydeden Böcek, "İlk kitabım yeni yılda çıkacak. Doğup büyüdüğüm yeri anlattım. Siyasette uğradığım haksızlıklarla nasıl tecrübe kazandığımı anlattım. Nasıl bu kadar yüksek oy aldığımı dile getirdim. Biyografimi yazdım. 250 sayfanın üzerinde" şeklinde konuştu.


OLİMPİK HAVUZ MÜJDESİ

Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Siteler Mahallesi'ne 2018 yılında yarı olimpik havuz yapmayı planladıklarını söyledi. Diğer projeler hakkında da bilgi veren Böcek, “Konyaaltı'nda 1600'ün üzerinde site var. Bahçe ve dal budamalarını atarlar. Biz de kamyonlarla onları bir noktaya taşırız. Harmanı patosa atar gibi bu dal budakları makinemize atıyoruz. Bu makinemizden yakacak ortaya çıkıyor. Onları da ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza veriyoruz. Bankamatik parkı kurduk. Ödüllü bir projedir. Antalya'nın en büyük, 3500 kişilik kongre ve fuar merkezini yapıyoruz. 4 tane söyleşi salonunun yanı sıra 680 kişilik akustik ses düzeni çok iyi olan bir konser salonu var. 21 milyon 600 bin liraya mal oldu. 24 Kasım'da açmayı planlıyoruz. Herkese vereceğimiz bir kongre salonu yaptık. Kitap Fuarımızı da burada yapacağız" diye konuştu.

Yaşlı Kreşi projelerinin Türkiye'de bir ilk olduğuna vurgu yapan Başkan Böcek, “Bazı belediyelerin huzurevi vardır ama bizimkisi farklı. Yaşlılarımızın evde yalnız kalmaması için, yalnızlık düşüncesi çekmesin diye bu kreşimizi yaptık. 9 uyku odası var. Sağlık çalışanlarımız olacak. Sabah 7 itibari ile yaşlılarımız gelecek. Akşam ise yakınları gelip yaşlılarını evlerine götürecek" dedi.

PROJELERDEN BAZILARI

Konyaaltı Belediyesi Sosyal Hizmetler Merkezi'nin (KOSHİM) çok amaçlı, insana dokunan sosyal içerikli bir proje olduğunu kaydeden Böcek, merkezde diyetisyen ve pedagogların da çalıştığına dikkati çekti. 18 binin üzerinde kitabın bulunduğu bir kütüphanenin de merkezde yer aldığını anlatan Böcek, kütüphanede çok sayıda Rusça kitap olduğunu söyledi. Böcek, diğer projeler hakkında da şu bilgileri verdi:


“Gıda bankamız var. Gıda bankasında işin hayrını uçurmadan görevimizi yerine getiriyoruz. Kimseyi incitmeden yardımları gizli yapıyoruz. İhtiyaç sahiplerine verdiğimiz kartlarımız var, bu kişiler kartlarıyla gelip alışveriş yapıyor. Sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımız 12 ay boyunca alışveriş yapabiliyor. KONSEM Konyaaltı Sanat Eğitim Merkezimizde 16 bin kursiyerimiz farklı kurslarımızda eğitim görüyor var. İlçemizde 20 binin üzerinde Rus vatandaşımız yaşıyor. Onlar için açtığımız Türkçe kurslar bulunuyor. İlk yabancı meclisi açan belediyeyiz. Kendi araçlarımızla temizlik yapmaktan büyük gurur duyuyoruz. İlçenin temizliğini kendi çocuklarımız kendi araçlarımızla yapıyor. 350 bin liraya çöp aktarma istasyonu kurduk, bunun sayesinde 1 yılda 650 bin lira sadece yakıttan tasarruf ettik."

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK

Sokak hayvanları için kurdukları rehabilitasyon merkezinin örnek projelerden olduğunu dile getiren Muhittin Böcek, yurt dışından gelen veterinerlerin burada çalışma yaptığını söyledi. Böcek, “Rehabilitasyon merkezindeki röntgen cihazımız insanlar için kullanılan cihazla aynı. Kışın hayvanların üşümemesi için altlarına battaniye seriyoruz. Otomatik ısıtıcılar sayesinde sıcaklık belli bir derecenin altına düşmüyor. Çocukların hayvan sevgisini kazanması için her hafta onları ağırlıyoruz. Kız öğrenci yurdu yaptık. Erkek çocuklar belki bir yer bulup kalabilir, kızlarımız için güvenli yerler olması gerekiyor. Bütün çalışanları kadın olan yurdumuzu hizmete soktuk. Gençlik merkezinin inşaatı da bu yılın sonuna kadar tamamlanacak. Öğrencilerimiz okullarına giderken sıcak çorbalarını içip derslerine devam edecek. Burada internet ve bilgisayarını kullanacak. Saklıkent'te kış şenlikleri yapıyoruz. Saklı olan kenti açığa çıkarıyoruz. Yeni bir protokol yaptık. 10 bin metrekarelik bir sosyal tesis kazandıracağız. Yollara katkı koymaya çalışıyoruz. Park ve sosyal alanları yapacağız" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.