Gömbe'ye panayır alanı projesi

ANTALYA'nın Kaş ilçesinin yayla merkezi olan Gömbe Mahallesi'nde hayata geçirilecek panayır alanı projesinde inşaat çalışmaları başlıyor.

07 Mart 2020 Cumartesi 13:26
Gömbe'ye panayır alanı projesi

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) 
Kaş Belediyesi'nce yaşama geçirilecek olan Gömbe Mahallesi panayır alanı projesinde inşaata başlanıyor. 2 milyon 947 bin liraya ihale edilen projenin ihale süreci tamamlandı. Projede 3 bin 432 metrekarelik kapalı alan, 30 metrekarelik kafeterya, 105 metrekarelik tuvalet ve çevre düzenlemesi yer alıyor. Panayır alanı inşaatı 23 Aralık 2020 tarihinde tamamlanacak. Projenin KDV dahil 2 milyon lirası, Antalya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından karşılanacak. Geri kalan miktar Kaş Belediyesi'nce karşılanacak.

Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, "Gömbe Mahalle'mizde bilinen tarihiyle yaklaşık 100 yıldır, 15 Haziran - 15 Eylül tarihleri arasında Geleneksel Gömbe Panayırı kuruluyor. Ancak panayır alanındaki esnaf çok ilkel koşullarda hizmet veriyordu. Alan can ve mal güvenliği açısından da uygun değildi. Projemizle Kaş'ın yayla bölgesinde bulunan 20 mahalleye ve Gömbe Yaylası'na, yaz mevsiminde günübirlik gelen 2-3 bin kişiye hizmet verecek modern bir panayır alanı oluşturacağız. Üstü kapalı ve çelik konstrüksiyon bir alan oluşturacağız. Yaklaşık 60 esnafımız müşterileri, en önemlisi Gömbe Yaylası günümüz koşullarına uygun bir panayır alanına kavuşacak. Bu projede çok önemli katkı sağlayan Antalya Valimiz Sayın Münir Karaloğlu'na, Kaş halkı adına teşekkür ediyorum" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.