Gölhisar Kaymakamı Aksu'da ki seralarda incelemelerde bulundu

Burdur’un Gölhisar İlçe Kaymakamı Kadir Ulusoy, üretici ve aynı zamanda İYİ Parti Aksu Belediye Meclis Üyesi Nevzat Akcan’ın  seralarında incelemelerde bulundu. Kaymakam Ulusoy, “Nevzat Akcan ve ortaklarının Gölhisar’a büyük katkıları oldu ve ekonomisine değer kattı. Üretim tecrübelerinden yararlanmak istiyoruz” dedi.

08 Kasım 2021 Pazartesi 15:50
Gölhisar Kaymakamı Aksu'da ki seralarda incelemelerde bulundu

Son zamanlarda Aksulu üreticilerin bölgede yaptıkları örtü altı tarım üretiminden dolayı, adı yavaş yavaş örtü tarım üretimiyle anılan Burdur’un Gölhisar İlçesi’nin Kaymakamı Kadir Ulusoy, Aksulu üreticilerin bilgilerinden yararlanmak amacıyla, Aksu’ da tarım sektörünün öncüleriyle bilgi alışverişinde bulundu. Toptancı Hal esnaflarından üretici Nevzat Akcan’ın seralarını gezen Gölhisar Kaymakamı Ulusoy, başta Aksu olmak üzere Serik ve Kumluca’nın örtü altı sebze yetiştiriciliğinde, hem saha, hem de bilgi birikim ve tecrübe bakımından ileri bir seviyede olduğunu dile getirdi. 

Gölhisar ilçesinde de yaklaşık olarak 7-8 senedir örtü altı sebze yetiştiriciliğinin yapıldığını ifade eden Kaymakam Kadir Ulusoy, “İlçemde örtü altı tarımın ilerlemesinde Aksulu üreticilerin rolü ve emeği çok büyük. Kesinlikle büyük katkısı var. Özelikle kadınlarımızın ev ekonomilerine katkıları büyük, ayrıca istihdamın artmasına neden oldular. Bölge insanımıza örnek oldular. Vatandaşlarımız örtü altı seracılığa yöneldi. Bundan 7-8 önce önce örtü altı seracılık anlamında, herhangi bir şey yokken, bugün ciddi anlamda yönelme var. 8-10 yıl sonra ovanın tamamının nerdeyse örtü altı seracılığa yöneleceğine inanıyorum” dedi. 
Kaymakam Ulusoy, Nevzat Akcan ve ortaklarının da bölgede ciddi anlamda bir yatırım yaptığına dikkat çekerek, “Bölge insanına iş kapısı oldular. Bölge ekonomisine büyük katkılar koydular. İleriki süreçte daha güzel işler yapacaklarına inanıyorum. Kapya ve Kaliforniya biberleri alanında bir markalar. Onları kutluyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Son Güncelleme: 08.11.2021 15:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.