Genç avukat toprağa verildi

ANTALYA'nın Kaş ilçesinde, cezaevindeki müvekkilini ziyarete giderken meydana gelen kazada yaşamını yitiren avukat Ümit Göncü (26), dün son yolculuğuna uğurlandı.

16 Ocak 2020 Perşembe 11:40
Genç avukat toprağa verildi

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)-
Kaza, 14 Ocak'ta ilçe merkezinde meydana geldi. Avukat Ümit Göncü, Kaş Cezaevi'ndeki müvekkiliyle görüşmeye gitti. Ümit Göncü, görüşme sonrası müvekkilinin yakını olan Mustafa Güler'in (68) kullandığı 07 Y 6645 plakalı otomobille avukatlık bürosuna dönmek üzere yola çıktı. İddiaya göre dik bir rampadan indikleri sırada, otomobilin freni boşaldı. Sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil yol kenarındaki bir sitenin istinat duvarına çarparak durabildi. Kazada sürücü Mustafa Güler ile avukat Ümit Göncü yaralandı.

HASTANEDE YAŞAMINI YİTİRDİ

Kazanın ardından ihbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerinin müdahale ettiği yaralılar Kaş Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada müdahale edilen avukat Ümit Göncü, tüm çabalara rağmen yaşamını yitirdi. Ümit Göncü'nün cenazesi otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Otomobil sürücüsü Mustafa Güler ise Kaş Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.

Avukat Ümit Göncü'nün cenazesi, ailesi tarafından otopsi için gönderildiği Antalya Adli Tıp Kurumu'ndan dün alındı. Ardından ailesi, yakınları ve meslektaşları tarafından doğum yeri olan Kaş'a bağlı Yayla Bayırdır Mahallesi'ne götürülen genç Avukat Ümit Göncü'nün cenazesini yaklaşık 2 bin kişi karşıladı. Ümit Göncü için düzenlenen cenaze törenine eski Kaş Belediye Başkanı Abdullah Gültekin, eski Kaş Belediye Başkan Yardımcısı Birol Engin, Antalya Barosu Kaş Temsilcisi avukat Bahattin Belen, avukatlar, belediye meclisi üyeleri ve yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Ümit Göncü, kılınan cenaze namazının ardından Yayla Bayındır Mahallesi Mezarlığı'nda gözyaşları içinde toprağa verildi.

BİR YILLIK AVUKATTI

Kaş'a bağlı Yayla Bayındır Mahallesi'nde oturan Ümmügülsüm ve Yusuf Göncü çiftinin üç çocuğundan biri olan Ümit Göncü'nün, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdikten sonra Antalya'da avukatlık stajını tamamladığı, askerliğini bitirmesinin ardından da yaklaşık bir yıldır Kaş'ta açtığı bürosunda serbest avukatlık yaptığı belirtildi.

Son Güncelleme: 16.01.2020 11:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.