GAZİPAŞA'DA ÇİLEK ÜRETİM HAZIRLIKLARI BAŞLADI

Antalya'nın Gazipaşa İlçesi'nde çilek üreticisi çiftçiler, yeni sezon mahsulleri üretebilmek için şimdiden bahçe kurma çalışmalarına başladı.

07 Ağustos 2014 Perşembe 10:50
GAZİPAŞA'DA ÇİLEK ÜRETİM HAZIRLIKLARI BAŞLADI
Türkiye'nin önemli çilek üretim merkezlerinden Gazipaşa'da 40 derece sıcak altında çiftçiler, kaliteli çilek üretimi için yeni bahçeler kuruyor. Traktörlerle işlenen toprağı ekime hazırlayan çiftçiler, alanın üzerini plastik örtüyle kapatarak çilek fidesi dikimine hazır hale getiriyor. Çilek üreticilerinden Mesut Batur, "Tarlalarımız çilek ekimine uygun hale getirildi. Bir ay sonra kendi bahçemizde ürettiğimiz fidanları toprakla buluşturacağız. Artık çilek üretiminde dışa bağımlı değiliz. Kendi fidemizi kendimiz üreterek hem kendi hem de ülke ekonomisine katkı sağlıyoruz" dedi.

KAYMAKAMDAN TARLADA ZİYARET
Çilek üreticilerini tarlalarda ziyaret eden Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, ilçenin özellikle örtü altı üretimde büyük potansiyeli olduğuna ve çilek üretiminde emeğin yoğun şekilde kullanıldığına işaret etti.

Pamuk, "Adeta bir çocuğun yetiştirilmesi gibi hanımlarımız çilek üretimine özen gösteriyor. Çilek üretiminde bayanlarımızın alınteri, emeği ve göz nuru var. Bunun değerini bilelim" dedi.

8 BİN DEKARDA 30 BİN TON REKOLTE
Çilek üretim hazırlıklarını yerinde inceleyen ve çiftçilere teknik destek konusunda yardımcı olan Gazipaşa Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Nazan Durak Özçelik de ilçede 8 bin dekar alanda çilek üretimi yapıldığını ve yıllık 30 bin ton rekolte gerçekleştiğini belirtti. Çilek üretiminin ekimden sofraya gelinceye kadar tüm aşamasının kontrol altında yapıldığını anımsatan Özçelik, "Gazipaşa'da yeni çilek üretim sezonu başladı. Üreticilerimize bereketli bir sezon diliyorum" diye konuştu.

Son Güncelleme: 07.08.2014 10:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.