Gazipaşa'da 29 Ekim kutlaması

ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin 97'nci kuruluş yıl dönümü kutlandı.

29 Ekim 2020 Perşembe 11:55
Gazipaşa'da 29 Ekim kutlaması

Yücel BULUT/GAZİPAŞA, (DHA)

Gazipaşa Cumhuriyet Meydanı'nda saat 10.00'da sosyal mesafe ve maske kurallarına uyularak başlayan kutlama törenine Antalya Vali Yardımcısı ve Gazipaşa Kaymakam Vekili Aydın Abak, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Ökkeş Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Kamil Cıngıl, kamu kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, gaziler, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, Kaymakam Vekili Abak'ın günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasıyla devam etti.



Antalya Vali Yardımcısı ve Gazipaşa Kaymakam Vekili Aydın Abak, "Devleti kuranların şimdi toprağın altında ya da üstünde olanlara şükran hislerimizi ifade etmek için toplandık. Bizler buralara seferberliklerden, kıtlıklardan, cephelerden geldik. Cezayir'den, Balkanlardan, Kafkaslardan, Çanakkale'den, Kırım'dan, Kerkük'ten, Kıbrıs'tan geldik. Velhasıl bu vatan kimin sorusuna en güzel cevabı vererek geldik. 97 yılda çok büyük işler başardık. Bugün başlangıç şartlarına ve içinde yer aldığımız coğrafyaya baktığımızda Mustafa Kemal Atatürk'ün büyüklüğü ve dehası göz kamaştırmaktadır. Onun batan bir imparatorluğun külleri arasından, milletiyle birlikte kanla, irfanla kurduğu cumhuriyet sayesinde millet olmanın şuuruna vardık. Çünkü millet aynı duayı eden, aynı duaya 'amin' diyen, birlikte gülüp birlikte sevinen insanlar topluluğudur. Millet olarak ecdadımızla gurur duyuyoruz. Ama şu da bir gerçektir ki ceddimizde toprağın altında olsa da onların da bizim başarılarımızla gurur duymak istediğine eminim" dedi.

"97 yılda çok büyük işler başardık ama kanımca bu yeterli değildir" diyen Aydın Abak, şöyle devam etti:

"Nasıl ki eskiden adaletimiz ve ekonomik gücümüzle dünyaya yön verebiliyorsak, bugün de Cumhuriyetimizin standartlarını her yönüyle yükselterek demokratik bir siyasi ve ekonomik güç olmak için çıtamızı yüksek tutmalıyız. Bunun aksi vebaldir. Hem dedelerimize hem de yarınımız olan çocuklarımıza karşı büyük sorumluluklarımız vardır ve bu sorumluluklarımızı yerine getirmek zorundayız. Bu sorumlulukları yerine getirmezsek, yani daha çok üretip, daha çok çalışmazsak çocuklarımızın iki eli hepimizin yakasında olacaktır. Zaman çok hızlı ilerlemekte ve bu zamana ayak uydurmak, ayakta kalabilmek geçmişini bilen, unutmayan geleceğini de bu mirasın üzerine yapacağı işlerle eklemeler yapılacak milletlere nasip olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere devletimizi kurup, Cumhuriyetimizin ilanında emeği geçen herkesi tekrar minnetle anıyorum."

Tören öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasının akabinde sona erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.