Galericiler sitesi yine gündemde

Daha önce gündeme getirdiğimiz ve Aksu Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Koçyiğit’in imzasının yer aldığı aynı zamanda Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’in, “Sahtedir” diyerek geçiştirdiği belgeden kaynaklı, Aksu kamuoyunu oldukça meşgul eden Galericiler Sitesi, Aksu Belediye Meclisi’nde tekrar gündem konusu oldu.

06 Mayıs 2019 Pazartesi 14:52
Galericiler sitesi yine gündemde

Aksu’da yapılması planlanan Galericiler Sitesi ile ilgili, Aksu Belediyesi adına Başkan Yardımcısı Yusuf Koçyiğit’in imzasının bulunduğu bir teknik şartnameyi geçen yıl 30 Nisan’da gündeme getirmiştik. Kamuoyunda oldukça ses getiren ve skandal olarak nitelendirilen evrakla ilgili Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, “Sahtedir” diyerek, geçiştirmiş ve evrakta imzası bulunduğu iddia edilen Başkan Yardımcısı Yusuf Koçyiğit ise suç duyurusunda bulunacağını ifade etmişti. Ancak olayın üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen beklenen suç duyusu yapılmamıştı.

Unutulmaya yüz tutan bu olay, Aksu Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı toplantısında tekrar gündem konusu oldu. Bölgeyle ilgili yapılan imar planlarıyla ilgili, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’in yaptığı bilgilendirme sonrası, İYİ Parti Aksu Belediye Meclis Üyesi ve aynı zamanda Grup Sözcüsü Ramazan Özen, “Sizin söyleminize herhangi bir anlaşma yok. Ama Yusuf Koçyiğit’in imzasının bulunduğu bir evraktan dolayı bazı firmalar orada çalışmalarını yapıyor. Çeşitli şikayetler alıyoruz. Neye dayanarak böyle bir yetki veriliyor. İnsanlarımız tedirgin” şeklinde açıklamalarda bulundu.   

Konunun muhatabı olan Aksu Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Koçyiğit ise, bahsi geçen evrakta imzasının olduğunu kabul ederek şunları söyledi; “Bunu inkâr etmiyoruz. Çünkü bana sundukları klasörler var.  Klasörde bazı mal sahipleriyle yapılan sözleşmeler var. Vatandaş kendi hissesine tekabül eden arazi içerisinde, yüklenici firmayı yetkilendirmiş durumda. Bundan dolayıdır, bu alan içerisinde şantiye kurulmasına engel olmayacağını düşündüğümden dolayı, böyle bir yazıyı verdim. Ama o kişiler bizden habersiz olarak farklı bir çalışma başlattılar. Bizde onu durdurduk. Vekâletler alınmadan ruhsatlar verilmeden devamına müsaade etmeyeceğiz. Bu yönde uyarıları yaptık”

Bu açıklamalardan sonra DSP Grup Sözcüsü Mustafa Poyraz’da, geçmiş dönemde ortaya atılan ve sahtedir denilen belgeyle ilgili Başkan Yardımcısı Yusuf Koçyiğit’in “Suç duyurusunda bulunacağız” şeklindeki açıklamasını hatırlatarak, Başkan Halil Şahin’e “Suç duyurusunda bulundunuz mu?”  şeklinde bir soru yöneltti.  Poyraz’ın sorusuna Başkan Şahin’in yanıtı şu şekilde oldu; “Geçmişle ilgili hukuk servisine yansıyan bir şey varsa, hukuk servisinde ki arkadaşlara havale edilmiştir. Geçmişle ilgili ne var ne yok, burada sohbet havasında konuşacak değiliz. Netice de burası bir meclis oturumu. Onu yüz yüze konuşabiliriz”   

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.