Fırınlarda koronavirüs denetimi ve uyarısı

ANTALYA'nın Demre ilçesinde faaliyet gösteren, fırın, pastane gibi yiyecek üreten iş yerlerinde koronavirüs denetimi yapıldı. Eksiği olan iş yerlerine eksiklerini gidermeleri için 3 günlük süre verildi.

21 Mart 2020 Cumartesi 12:03
Fırınlarda koronavirüs denetimi ve uyarısı

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Demre Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçede faaliyet gösteren fırın, pastane gibi iş yerlerinde sıkı bir denetim yaptı. Denetimlerde çalışanlardan üretimde görev alanların bone ve maske takmaları, eldiven kullanmaları; satış elemanlarının da maske ve eldiven takmaları zorunlu hale getirildi. Fırınların her bölümüne birer dezenfektan kutusu konulmasına karar verildi. Pastanelerde de aynı kuralların uygulanmasına karar verildi. Üretim konusunda uyulacak hijyen kurallar anlatıldı. Kurallara mutlaka uyulması istendi. Eksiği olanların 23 Mart Pazartesi gününe kadar eksiğini tamamlamaları gerektiği tebliğ edildi.

Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, "Çok kritik bir süreçten geçiyoruz. Özellikle temel besin maddemiz olan ekmeğin üretiminde kesin kurallara uyulacak. Uymayanlara gerekli cezai işlemleri yapmaktan kaçınmayacağız. Söz konusu olan insan sağlığı" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.