Finike'de İstiklal Marşı'nın kabulü kutlandı

Finike'de İstiklal Marşı'nın kabulünün 94'üncü yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü etkinlikleri kapsamında program düzenlendi.

12 Mart 2015 Perşembe 16:15
Finike'de İstiklal Marşı'nın kabulü kutlandı
Finike Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen ve ilçedeki okulların ortak çalışmasıyla hazırlanan program Finike Anadolu Lisesi'nde yapıldı. Programa, Kaymakam Mesut Yakuta, İlçe Jandarma Komutanı Adem Çolak, Belediye Başkan Yardımcısı Cemal Öskay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Yalçın, Finike Anadolu Lisesi Müdürü Yaşar Uysal, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda konuşan Anadolu Lisesi Müdürü Yaşar Uysal, "Milletleri millet yapan manevi değerlerin başında bayrak ve milli marş gelir. Bu iki değer bir milletin onuru ve namusudur. Bir milletin bayrağına yapılmış saldırı o millete, milletin milli marşına yapılmış saygısızlıktır. Bayrağa saygı, milli marşa sevgi, milli marş okunurken gösterilen coşku, vatan sevgisinin en açık göstergesidir" dedi.

Konuşmanın ardından, öğrencilerin hazırladığı gösteride Mehmet Akif Ersoy'un hayatı anlatıldı. İstiklal Marşı'nın kabulüyle ilgili metin okundu ve slayt gösterisi yapıldı.

İstiklal Marşı Okuma Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere Kaymakam Mesut Yakuta tarafından ödülleri verilirken, Milli Eğitim Müdürü Adem Yalçın da fidan hediye etti.
 

Son Güncelleme: 12.03.2015 16:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.