Finike'de kaçak avcılara ceza

​​​​​​​ ANTALYA'nın Finike İlçesi'nde 2017 yılında kaçak avcılık yaptıkları tespit edilen 57 kişiye yasal işlem yapıldı.

06 Kasım 2017 Pazartesi 16:18
Finike'de kaçak avcılara ceza

Finike Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği (DKMP) sorumluluk alanı içinde bulunan Kumluca, Finike, Demre ve Kaş ilçelerinde av koruma ve kontrol çalışmaları kapsamında; 2017 yılı ekim ayı itibariyle 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu'na aykırı olarak avlanan 57 kişiye yasal işlem yapıldı. Kaçak avda vurulan av hayvanları tazminat bedeli olarak da 60 bin 550 TL ceza uygulandı.

Finike DKMP Şefliği Av Koruma ve Kontrol ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimler sırasında 79 bin 750 TL idari para cezası uygulandı. Gece far avında kullanılan otomobil, avda kullanılması yasak olan 25 ses cihazı, 23 av tüfeğinin mülkiyeti kamuya geçirilerek el konuldu.

Finike DKMP Şefi Ali Can Bayrak, yaban hayatının korunması ve bu kaynakların gelecek nesillere aktarılmasında, avcılara büyük sorumluluk düştüğünü belirterek, "Av Koruma ve Kontrol ekiplerimiz tarafından kaçak avcılıkla mücadele aralıksız devam edecek. Vatandaşlarımızın 4915 sayılı Kara Avcılığı kapsamında yasalara uygun olarak avlanmalarını önemle rica ediyoruz" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.