'Feminist Gece Yürüyüşü'

ANTALYA'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen 'Feminist Gece Yürüyüşü'ne izinsiz olduğunu gerekçesiyle polis izin vermedi.

09 Mart 2019 Cumartesi 11:47
'Feminist Gece Yürüyüşü'

Antalya Kadın Platformu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen 'Feminist Gece Yürüşü' için çok sayıda kadın, Atatürk Caddesi'ndeki tarihi Hadrian Kapısı önünde bir araya geldi. Ellerinde pankart ve dövizler taşıyan kadınlar, davullar eşliğinde slogan attı. Grup yürüyüşe geçeceği sırada, polis yürüyüşün izinsiz olduğu gerekçesiyle izin vermedi.

Bunun üzerine kadınlar Hadrian Kapısı önünde basın açıklaması yaptı. Bu sırada olay yerinden geçen iki kadın ise yürüyüşçülerin elinde bulunan 'Velev ki fahişeyiz' yazılı dövizi yırtarak tepki gösterdi.

Anahtar Kelimeler:
Feminist
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.