Facianın boyutu gün ağarınca ortaya çıktı..

Elazığ Sivrice merkezli, dün saat 20.55'te meydana gelen deprem Karadeniz'den Akdeniz'e geniş bir alanda hissedildi. Günün ağarması ile birlikte gelen fotoğraflar yıkımın boyutunu ortaya çıkardı. İşte deprem bölgesinden gelen son fotoğraflar..

25 Ocak 2020 Cumartesi 13:04
Facianın boyutu gün ağarınca ortaya çıktı..

AFAD Elazığ ili Sivrice ilçesinde 6,8 büyüklüğünde meydana gelen deprem hakkında açıklamalarda bulundu. AFAD, 22 kişinin hayatını kaybettiğini bin 30 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

Yurdun doğusunu vuran depremin ardından yıkımların meydana geldiği Elazığ ve Malatya'da enkaz kaldırma çalışmaları aralıksız sürdürülüyor.

ENKAZDAN KURTARILANLAR HASTANELERE KALDIRILDI 

Gecenin ilerleyen saatlerde enkaz altında kalan vatandaşlar hakkında sevindirici haberler de alınmaya başlandı. Arama-kurtarma ekiplerinin çabaları sonucu enkaz altında kalan bazı vatandaşlar yaralı olarak kurtarıldı.

DİLEK APARTMANINDA 5 SAAT SONRA MUCİZE KURTULUŞ 

Öte yandan Elazığ merkezdeki Sürsürü Mahallesi Halaylı sokakta bulunan 4 katlı Dilek Apartmanının enkazında çalışma yapan ekipler, ilk aşamada 14 yaralıyı kurtardı. Birçok kişinin daha bulunduğu öğrenilen enkazda kazı ve kurtarma çalışmalarını yürüten ekipler depremde 5 saat sonra 02.00 sıralarında bu kez 12 yaşındaki erkek çocuğu yaralı olarak kurtarıldı.

ALO 184 İLE YAKINLARI HAKKINDA BİLGİ ALINABİLECEK 

Bu arada deprem bölgesinde yakınlarına ulaşamayanlar 'Alo 184' hattından bilgi alabilecek. Hastanelerde tedavi altına alınan tüm depremzedelerle ilgili bilginin bu telefon hattından yakınlarına verileceği belirtildi.

KAMU KURUMLARI MİSAFİRHANELERİNİ AÇTI 

Depremin vurduğu Elazığ ve Malatya'da evlerine girmekte tereddüt eden birçok vatandaş, tedarik edilen araçlarla çevre illerde bulunan yakınlarının evlerine götürüldü.

hürriyet.com

Son Güncelleme: 25.01.2020 13:10
Anahtar Kelimeler:
ElazığSivrice
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.