Expo’ya ülkeler davet edilecek

EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Selami Gülay, “Expo alanındaki çalışmaları yıl sonuna kadar bitirip, ülkeleri davet etmeyi planlıyoruz. Hedef, 100 ülkenin katılımını sağlamak” dedi.

29 Temmuz 2013 Pazartesi 10:18
Expo’ya ülkeler davet edilecek
EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Selami Gülay, yapılan çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bu yıl sonuna kadar alandaki çalışmaları bitirip ülkeleri davet etmeyi planladıklarına dikkat çeken Genel sekreter Gülay, “Hedefimiz, 100’e yakın ülkenin katılımını sağlamak. Expo 2016’ya, 8 milyon ziyaretçi bekliyoruz. Bu hedeflere ulaşmak içinde elimizden gelen çalışmayı yapacağız” dedi. 
Çalışmaları anlattı
Gülay, şu an devam eden çalışmalarla ilgili, “EXPO 2016 Antalya alanının bulunduğu bölge, taşkın riski taşıyor. Bunun için alanda drenaj ve sedde yapılacak. Sedde için sandık kazısına başlandı. Bin 121 dönümlük EXPO alanının çevresine, Karayolları'nın yapacağı çalışmayla üç tarafı 12 metre, bir tarafı ise 22 metre genişliğinde sedde yapılacak ve yol olarak kullanılacak. Solak köyüne giden 22 metre genişliğindeki 4 şeritli yol, alanın giriş yolu olacak” diye bilgi verdi.
Türkiye’nin yüz akı olacak
Gülay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ayrıca yapılan görüşmeler sonucunda DSİ tarafından yapılacak Aksu ve Tehnelli Çayı ıslah çalışmalarının öncelikle, EXPO alanından başlaması kararı alındı ve çalışmalara başlandı. Bunların yanı sıra alanda EXPO Gölü, EXPO Ormanı, EXPO Tepesi ve EXPO Kulesi ile Türkiye'nin ilk tarım müzesi, ülke bahçeleri, çocuk eğlence alanları da yer alacak. Şunu da tekrar belirtmek istiyorum ki, herhangi bir gecikme yok ve bütün planlamalarımızı yaptık. Çalışmalarımızı da buna göre sürdürüyoruz. EXPO 2016 Antalya, Türkiye'nin yüz akı bir proje olacaktır.”
Sercan AYTIŞ
 

Son Güncelleme: 29.07.2013 12:22
Anahtar Kelimeler:
AksuEXPO 2016Selami Gülay
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.