Expo 2016'da Komorlar, altın 'Djoho' sergiliyor

AFRİKA'da bir ada ülkesi olan Komorlar, Expo 2016 Antalya'da bitki ve botanik örtüsünün yanı sıra kültürlerini de ziyaretçilere tanıtıyor.

23 Haziran 2016 Perşembe 12:59
Expo 2016'da Komorlar, altın 'Djoho' sergiliyor
 Çeşitli baharatlar, el işi takılar ve kıyafetlerin yer aldığı Komorlar Birliği'ne ait pavilyonda en dikkat çeken parça ise altın sırma işlemeli 'djoho' adı verilen damatlık. Gelinler tarafından el emeği göz nuruyla dikilen bu damatlığın fiyatı ise 3 bin Euro. 



Expo 2016 Antalya'nın resmi katılımcısı Komorlar Birliği'ne ait pavilyon sergilenen ürünlerle dikkat çekiyor. Pavilyonda Komorlara ait vanilya başta olmak üzere, karanfil, karabiber ve zerdeçal tozlarının yanı sıra parfüm yapımında kullanılan 'ylang ylang' çiçeğinin özünü de bulmanız mümkün. Pavilyonun bahçesinde vanilya ağacını da yakından tanıyabilirsiniz. 



Komorlar'da erkek ve kadınların kullandığı giysi ve takıların da yer aldığı pavilyonda en dikkat çeken parça ise ülkede 'Anda' adı verilen düğün merasimlerinde damatlar tarafından giyilen altın sırma işlemeli 'djoho' isimli damatlık. 



Komorlar Birliği'nde düğünlere çok büyük önem verildiğini söyleyen Pavilyon Direktörü Ahamada Youssouf, “Düğünlerde herkesi hatta bütün köyü mutlu etmeniz gerek. Bunun yanında gelin ile damadın ve ailelerin yapması gereken görevler var. Bir erkek evlenirken en az 2-3 bin Euro'ya ihtiyaç duyar. Çünkü damat geline en az 7- 8 kilo altın takar" dedi. 



Ahamada Youssouf, "Gelinler ise damat için 'djoho' denilen damatlığı hazırlıyor. İçlik, dış elbise ve şapkadan oluşan damatlık tamamen el yapımı ve yaklaşık 2-3 ayda tamamlanıyor. Damatlığın en önemli özelliği ise dış giysinin yaka ve ön tarafındaki altın sırma işlemeler" diye konuştu.

Son Güncelleme: 23.06.2016 13:01
Anahtar Kelimeler:
Antalya Expo 2016
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.