Expo 2016 Alanına Dev Bitki Heykelleri Geliyor

EXPO 2016 Antalya alanına dev bitki heykelleri yapılacak.

12 Mayıs 2015 Salı 21:21
Expo 2016 Alanına Dev Bitki Heykelleri Geliyor
EXPO 2016 Antalya alanına dev bitki heykelleri yapılacak. Heykellerin yapımında danışmanlık yapacak olan Kanada merkezli Mosaicultures İnternationales firması yetkilileri Antalya'da incelemelerde bulundu.

Lisa Cornier başkanlığındaki Mosaicultures İnternationales de Montreal ekibi, ilk olarak alanda yapılacak olan bitki heykelleri bölümü için EXPO 2016 Antalya Ajansı yetkilileri ile görüşmeler yaptı. EXPO 2016 Antalya alanına toprağa tohum diken adam, tarlada çift süren adam gibi büyük ölçekli heykelleri için yer tespiti yapıldı. Bitki heykeller 15 dönümlük alanda yapılacak.

İki gün süren çalışmalarda 5 kişilik heyet Antalya'da faaliyet gösteren 6 bitki üretim firmasını gezdi. Bitki figürü yapımında kullanılacak çiçekli ve çiçeksiz örtücü bitkilerin üretimi için tesislerde inceleme yaparak firma temsilcileri ile bilgi alışverişinde bulunuldu. Firma temsilcisi Lisa Cornier, Antalyalı firmaların tesis ve üretim kapasitesinden memnun kaldıklarını, bitki heykelleri yapımında kullanılacak yaklaşık 1 milyon bitkinin Antalya'da üretilebileceğine kanaat getirdiklerini söyledi. Bitki heykeller kent merkezinde de yapılacak. 

Son Güncelleme: 12.05.2015 21:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.