Evcilmen'in verdiği ruhsat için araştırma komisyonu kuruldu

Antalya'da Muratpaşa Belediyesi'nin eski başkanı Süleyman Evcilmen döneminde eski Lara yolunda bir işletmeye verilen inşaat ve yapı kullanım ruhsatı nedeniyle Meclis Araştırma Komisyonu kuruldu.

09 Eylül 2014 Salı 17:56
Evcilmen'in verdiği ruhsat için araştırma komisyonu kuruldu
5 kişilik komisyon CHP'li Murat Şimşek, Özgür Taylant Budak, Ahmet Öztürk ve Mehmet Tosun'la birlikte MHP'li üye Mustafa Taşbaş'tan oluştu. Araştırma komisyonu, CHP'li Meclis Üyesi Mustafa Reşat Oktay'ın Meclis Başkanlığına sunduğu sözlü soru önergesi üzerine gündeme geldi. CHP'li Oktay, soruşturmaya konu eski Lara yolu üzerinde Manavoğlu Parkı'nın karşısında yer alan işletmenin hali hazırda bulunduğu alanın, belediyenin şirkete borcundan dolayı haciz yoluyla satın alındığını dile getirdi. Oktay, imar planlarında 'çocuk bahçesi' olarak geçen alana ilişkin sahip olduğu yasal hakların üzerinde inşaat ve yapı kullanım ruhsatı verildiğini iddia etti. Çocuk bahçesi olarak planlı alanda büfe dışında yapı yapılmasının mümkün olmadığını kaydeden Oktay, bunun karşısında söz konusu işletme için düzenlenen inşaat ve yapı kullanım ruhsatında 300 metrekarenin üzerinde bir kapalı alana izin verildiğini savundu.

Oktay'ın gündeme getirdiği alana ilişkin konu, Büyükşehir Belediyesi'nin Ağustos ayı Meclis toplantısında da gündeme geldi. Mecliste çocuk bahçesi ile alanın doğusundaki yeşil alanın yer değiştirmesine ilişkin imar planı değişikliği görüşüldü. Meclisi oluşturan 3 siyasi parti, Ak Parti, CHP ve MHP, 'Komisyon raporu uygundur' diyerek, istenen plan değişikliğini reddetti. Siyasi partilerin uygun bulduğu komisyon raporuna göre yapılan incele sonucunda emsali aşan mevcut yapılaşma tespit edildiği gerekçesiyle plan değişikliğinin uygun olmadığı görüşüne varıldığı imza altına alındı.

Sözlü önergenin sahibi Oktay, konunun mevcut haliyle ciddi bir araştırmaya muhtaç olduğunu belirterek, “Ya Büyükşehir Belediyesi'nde ilgili gündem reddedilerek işletmeye bir haksızlık yapılıyor, ya da işletme hakkı olmayan bir şekilde orada yer alıyor" diye konuştu. Mustafa Reşat Oktay, Meclis Araştırma Komisyonu'nun meclise sunacağı araştırma dosyasının ardından değerlendirme yapmanın daha doğru olacağını kaydetti. 

Son Güncelleme: 09.09.2014 18:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.