Eski Fen İşleri Müdürü'ne 5 ay hapis cezası

BURDUR Belediyesi eski Fen İşleri Müdürü Abdullah Sartekin, dönemin başkan yardımcısı Serdar Başgül'ü makamında darp etmesi nedeniyle yargılandığı davada 5 ay hapis ve 9 bin 80 lira para cezasına çarptırıldı.

11 Ocak 2022 Salı 11:27
Eski Fen İşleri Müdürü'ne 5 ay hapis cezası

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA) 
Burdur Belediyesi Hizmet Binası'nda 28 Şubat 2019'da başkan yardımcısı Serdar Başgül, Fen İşleri Müdür Vekili Abdullah Sartekin ile evrak yüzünden tartıştı. Tartışmadan 6 gün sonra Sartekin, Başgül'e makamında saldırdı. 05 Mart 2019'da yaşanan arbade, belediyedeki diğer görevlilerin araya girmesiyle sona erdi. Olay sonrası Serdar Başgül'ün şikayeti üzerine Abdullah Sartekin hakkında tehdit, yaralama ve hakaret suçlarından Burdur 2'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan dava sonuçlandı.

Mahkeme Abdullah Sartekin'i kasten yaralama suçundan 3 bin, kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret suçundan 6 bin 80 lira olmak üzere toplam 9 bin 80 lira para cezasına çarptırdı. Mahkeme ayrıca Sartekin'i tehdit suçundan da 5 ay hapis cezasına çarptırdı ve tüm cezalar ertelendi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.