ESKİ BAKAN GÜNAY: EVİM SİT ALANINDA DEĞİL

Kültür ve Turizm eski Bakanı ve İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, Antalya'nın Demre İlçesi'ndeki evinin sit alanına inşa edildiği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi. 1 metrekare dahi sit ihlali olmadığını belirten Günay, doğal güzelliği bozmamak için belediyenin verdiği imarın 1 kat eksiği şekilde evi yaptıklarını kaydetti.

21 Mart 2014 Cuma 12:04
ESKİ BAKAN GÜNAY: EVİM SİT ALANINDA DEĞİL
Ak Parti'den istifa eden İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, Demre Kumdağ mevkiindeki evinin sit alanına yapıldığına ilişkin bir gazetede çıkan habere tepki gösterdi. DHA muhabirine telefonda açıklama yapan Günay, evinin bulunduğu alanda 1 metrekare dahi sit ihlali olmadığını söyledi. Evinin yapım sürecini anlatan Günay, Ankara Angora Evleri'ndeki hissesini satarak 1996 yılında Demre'de yazlık aldığını belirtti. Daha sonraki yıllarda bu evi satarak 2008 yılında Kumdağ mevkisinde 400 metrekare arsa aldığını hatırlatan Günay, bu arsaya 80 metrekare zemin üzerine yeni bir ev yaptırdığına değindi.

2 İNSANIN 40 YILLIK EMEĞİNİN KARŞILIĞIDIR
Demre Belediyesi'nin bölgede 4 kata kadar imar vermesine rağmen kendisinin bölgenin doğal güzelliğini bozmamak için 3 kat şeklinde evini inşa ettirdiğini vurgulayan Günay, şunları kaydetti:

"Çevredeki evlere bakıldığında bu açıkça görülmektedir. Evimin bulunduğu alanda, 1 metrekare dahi sit ihlali yoktur. Kayalıklardan denize inen yol herkesin kullanımına açık olan ve sit alanıyla ilgisi yok. Çevredeki bütün yapılarda oturanlar bölge kayalık olduğu için aynı yöntemle denize inmektedir. Ankara ve Demre'de, eşimle birlikte sahip olduğum 2 ev, yüksek öğrenimli 2 insanın 40 yıllık emeğinin ürünüdür. Bu evlere sahibi olmak için Ordu'da deniz kıyısındaki aileden kalan arsamızı, Demre'deki eski evimizi, Kuşadası ve Gelibolu'daki 2 kooperatif evimizi elimizden çıkarmak zorunda kaldık. Demre'deki evimizin manevi değeri, bizim için çok fazladır. Çünkü, tüm hayatımızın, emeğimizin karşılığıdır. Maddi değeri ise arsa fiyatı dahil 500 bin liradır. Abartılan rakam ve özel malzeme kullanıldığı iddiaları asılsızdır. Evin yapımında temel kazısında çıkan taşlar kullanıldı. Bu asılsız ve saygısızca haber için söz konusu gazeteye dava açacağım."

Son Güncelleme: 21.03.2014 12:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.