Erdoğan: Peşkeşe göz yumuluyor

​​​​​​​Aksu Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Koçyiğit imzalı ve 48 kişiye gönderilen yazıda, Kemerağzı’nda ki tartışma konusu olan Pazar yeriyle ilgili, kiracının ‘Kiracılık sıfatının devam ettiği” şeklindeki açıklamaya, Davacı Avukatı Murat Erdoğan ateş püskürdü. Erdoğan, “Laf kalabalığıyla gerçekleri ört bas ettirmeye çalıyorlar. Alan Peşkeş çekilmiştir. Başkan Şahin’de peşkeşe göz yumuyor” dedi.  

17 Aralık 2018 Pazartesi 14:21
Erdoğan: Peşkeşe göz yumuluyor

Yeni bir tartışma alevlendi

Aksu Belediyesi’nce ihale edilen peşkeş iddialarının havada uçuştuğu, Turizm Bölgesi Kemerağzı- Kundu’da ki Pazar yeriyle ilgili tartışmalar bir türlü bitmiyor. Bölgeyle ilgili planlama yetkisi Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda olmasına rağmen ve şimdiye kadar onaylanmış bir imar planı olmayan alanda, Aksu Belediyesi’nce gerçekleştirilen ihale sonucu kaçak yapılaşmaya neden olan Turizm Bölgesi Kemerağı-Kundu’da ki Pazar yeriyle ilgili yeni bir tartışma daha alevlendi.

Ali Cengiz oyunu oynuyorlar

Aksu Belediye Başkan Yardımcı Yusuf Koçyiğit İmzalı 48 kişiye gönderilen yazıda, peşkeş çekildiği iddia edilen Pazar yeriyle ilgili ‘Antalya 3’üncü Sulh Mahkemesince kiracının,  -kiracılık sıfatının devam ettiğinin tespitine yönelik karar verilmiştir- şeklindeki açıklamaya, süreci yakinen takip eden ve davacı Avukatı Murat Erdoğan’dan çok sert cevap geldi.  Aksu Belediyesi’nin yargıyı kandırmaya yönelik çalışma yaptığının altını çizen Erdoğan, orada aleni bir şekilde peşkeş vardır. Aksu Belediyesi yetkilileri, Ali Cengiz oyunu oynamaktadırlar” dedi. 

İdare Mahkemesi’nin kararı net

Erdoğan, “Bu olay bir idari konudur. İdari konulara İdare Mahkemeleri bakar.  Antalya 1’inci İdare Mahkemesi bu alanla ilgili gerekli kararını vermiştir. Verilen karar doğrultusunda geçte olsa Aksu Belediyesi yetkilileri kiracıya, sözleşmenin fesih edildiğine yönelik bildirimde bulunmuş. Yapılması gereken tek şey var. O da gönderilen yazıdan 15 gün sonra, oranın boşaltılması gerekirdi. Ancak her zamanki gibi yargı kararlarını dinlemeyen ve hiçe sayan Belediye yöneticileri var. Verilen karar oldukça açık ve net. -İtiraz yolu kapalı, Encümen Kararının iptali ve Encümen Kararının dayanağı olan İhalenin iptaline” denilerek karar verilmiştir. İdari mahkemenin kararları tartışılmaz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Tam bir rezalet

Erdoğan, “Her şey bu karada net iken, Aksu Belediye yetkilileri kendilerine göre bir oyun gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Kiracı, tüm kararlara rağmen bir itiraz gerçekleştirecekse, başvuracağı merci İdare mahkemeleridir. İtiraz yolu adli yargı değil. Hukuksal tespiti yapacak olan yetkili mahkeme İdare Mahkemesidir. Ayrıca kiracının tespit kararı belediyeyi bağlamaz. Bu karar kesin karar değil. Bu durum peşkeş çekilen alanın tahliyesine engel değil. Ortada tam bir rezalet var. Kural dışı hareket eden bir belediye başkanı var” dedi.  

Koçyiğit imzalı bilgilendirme

İlgili dilekçeler ile ilçemiz Kemerağzı Mahallesi 13659 ada 1 parsel numaralı taşınmazın 24.02.2017 tarihinde, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu Hükümleri kapsamında kiraya verildiği, söz konusu kiralama işlemine Mustafa Poyraz tarafından açılan davada Antalya 2. İdare Mahkemesi’nin 20. 09. 2017 tarihli 2017/497 Esas, 2017/1050 kararıyla ve Abid Çetin tarafından açılan davada Antalya 1.İdare Mahkemesinin 10.04.2018 tarihli, 2018/356 Esas, 2018/405 karar nuraması ile söz konusu Encümen Kararının ve ihalenin iptal edildiği bildirilmiştir.

Ancak Antalya 3’üncü Sulh Mahkemesince 11.07.2018 tarihinde, 2018/476 esas ve 2018/1009 karar numarasıyla “Antalya İli Aksu İlçesi, Kemerağzı Mahallesi, 13659 ada 1 Parselde kayıtlı taşınmazın kiralanmasına ilişkin taraflar arasından düzenlenen 01.03.2017 başlangıç tarihli kira sözleşmesi uyarınca davacının kiracılık sıfatının devam ettiğinin ‘Tespitine’ yönelik karar verilmiştir. Bilgilerinize sunulur.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.