Enstitü üretim merkezi oldu

Merkezi Antalya'nın Demre İlçesi'ne bağlı Beymelek Mahallesi'nde bulunan Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü'nde, bu yılın ilk 10 ayında milyonlarca yavru balık yetiştirildi.

19 Kasım 2014 Çarşamba 10:32
Enstitü üretim merkezi oldu
Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü'nün Kepez ve Demre birimlerinde yapılan üretim ve araştırma çalışmalarına ilişkin rakamlar açıklandı. Yavru balık üretiminin yanı sıra balık türleri üzerinde denemelerin yapıldığı merkezde, çalışmaların çoğunluğunda başarı sağlanarak üretime geçildi.

8 MİLYON LEVREK YAVRUSU ÜRETİLDİ
Demre biriminde bu yılın ilk 10 ayında 8 milyon 280 bin levrek yavrusu, 4 milyon 247 bin çupra yavrusu üretildi. Daha önce deneme üretimi yapılarak başarı sağlanan 4 bin 300 kalkan balığıyla 449 kilogram çupranın üretimi de yapıldı. Kepez biriminde ise yılın ilk 10 ayında değişik türlerde 397 bin süs balığı, 230 bin 87 sazan yavrusu üretildi. Deneme ve araştırma amaçlı olarak 208 kilogram kefal, 654 kilogram sazan, 62 kilogram da alabalık yetiştirildi.

'TALEBE GÖRE ÜRETİM YAPIYORUZ'
Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Yılmaz Emre, araştırma ve üretimin en önemli işlevleri olduğunu belirterek, "Bu 2 işlevi Kepez ve Demre birimlerimizde büyük oranda yerine getiriyoruz. Enstitü olarak sektöre bilimsel öncülük yapıyoruz, yapacağız. Bunun yanında yavru balık üreterek, sektörün yavru balık ihtiyacının bir kısmını karşılıyoruz. Yavru balık üretiminde de, özel sektörle birlikte bilimsel çalışmalar yapıyoruz. Özellikle üretim çalışmalarında, özel sektörden gelen talebe göre üretim yapıyoruz" dedi.
 

Son Güncelleme: 19.11.2014 10:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.