Engellilere özel kan alma birimi

ANTALYA Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı Atatürk Devlet Hastanesi'ne engelli ve 65 yaş üstü hastalara yönelik ek kan alma birimi açıldı.

07 Haziran 2016 Salı 13:04
Engellilere özel kan alma birimi
 Atatürk Devlet Hastanesi'nin ortopedi, genel cerrahi, fizik tedavi ve üroloji polikliniklerinin bulunduğu kuzey bölümüne engelli ve 65 yaş üstü hastaların sağlık hizmetine kolay ulaşmalarını sağlamak amacıyla ek kan alma birimi açıldı. Ek kan alma birimi, Sağlık Bakanlığı'nın 'sağlık kurum ve kuruluşlarında özellikle poliklinik hizmetlerinde hasta mağduriyetlerinin önlenmesi, hasta hakları mevzuatı başta olmak üzere toplumda öncelikli olarak korunması ve özel tedbir alınması öngörülen vatandaşların öncelikli olarak yararlandırılmasına' ilişkin genelge kapsamında açıldı.



Engelli ve 65 yaş üstü hastaların ulaşımına uygun bir şekilde düzenlendi. Ayrıca 2 hemşire ile öğle arası dahil mesai saatleri içinde kesintisiz hizmet verecek olan ek kan alma birimi, polikliniklerden yönlendirilen kendisi gidemeyecek durumda olan hastalara hastane personeli eşlik edecek. Bu hastaların ek kan alma birimine sorunsuz şekilde ulaştırılması sağlanacak.

Son Güncelleme: 07.06.2016 13:05
Anahtar Kelimeler:
Antalya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.